rulururu

post Honger!

December 21st, 2007

Filed under: Ziekte Hermen — hermen @ 23:12

En daar lig ik dan, in mijn oude studentenstad, Groningen. Mooi in de mist, met veel rijp op de bomen. Vandaag direct vanuit Meppel hiernaar toe, via de eerste hulp, gelukkig niet lang wachten (het leven in een ziekenhuis bestaat wel uit wachten). Vandaag onderzocht, natuurlijk, en aangezien ik wat last heb van stuwing naar mijn hoofd (rooie kop gevoel), toch maar meteen gebleven en de dokter wil nu met wat meer spoed beginnen met de behandeling (chemo), waarschijnlijk morgen al. Vandaag een ongemakkelijke beenmergpunctie gehad (zo’n boor in je bekken), en inmiddels, vanavond laat, ook de CT scan, welke genomen wordt als referentiescan, om na een tijdje chemo weer een te laten maken, en dan te kijken of de chemo aanslaat. Dit wachten op de CT scan was geen probleem, behalve dan het feit dat ik nuchter moest zijn en zelfs geen water mocht drinken (de contrastvloeistof wordt dan zelfs lekker!), al sinds vanochtend 9 uur! Honger! gelukkig dan om 2100 uur de CT scan, en wat eten erna. Mazzel nog, want voor hetzelfde geld was de scan pas morgenochtend geweest…

Er zijn nog veel ‘alsen’ in het hele plaatje, maar ik ben aardig optimistisch.
Bedankt voor alle leuke en moedgevende reacties, erg fijn!

6 Comments

  1. Hermen, Marlies, en alle andere familie,

    We lezen net het laatste nieuws.
    Heel veel sterkte!
    Heel veel moed toegewenst

    annemarie en wim de vries

    Comment by annemarie en wim de vries — 21 December 2007 @ 23:12

  2. Hallo Hermen, Marlies en familie,

    Wij hebben van Ellen en Marc jullie verhaal gehoord en willen jullie heel veel sterkte wensen. Gelukkig hebben jullie een hechte familie die veel steun biedt en als ik het zo lees veel mensen die meeleven.
    Hermen, ik heb bewondering voor de manier waarop jij hiermee omgaat. Zoals jij de situatie beschrijft, jouw moed en kracht stralen van het beeldscherm! Hou het vast!
    Henri en Irma

    Comment by Henri en Irma — 22 December 2007 @ 00:12

  3. Ha neefje,

    Wat fijn dat je eindelijk weer wat hebt mogen eten, na het die kl…e onderzoeken! (hoe smaakt dat, contrast-vloeistof?)
    Veel sterkte vandaag met de chemo.

    Liefs, Marieke.

    Comment by Marieke & Marc — 22 December 2007 @ 08:12

  4. Hoi Hermen, Marlies en de kinderen

    Wij willen jou Hermen, Marlies en de kinderen heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. Wij vinden het heel moedig van je hoe je alles beschrijft en kijken iedere dag. We leven met jullie mee!

    Mark, Wendy en Tieme lesscher

    Comment by Mark Wendy en Tieme Lesscher — 22 December 2007 @ 10:12

  5. Dag lieverds,

    Wat een hectiek, alles gaat zo snel. Ook wel goed denk ik, klinkt allemaal heel adequaat zoals er wordt gereageerd. Vandaag al de eerste chemo?
    Vanochtend Lieke voorzichtig verteld over je ziek zijn.
    ‘Heftig’, was haar reactie. Spijker op z’n kop. ‘Gaan we gauw een keer naar hun boerderij?” vroeg ze. Even uitgelegd dat het niet helemaal een boerderij is en dat we zeker heel snel op bezoek gaan.
    Ik hoop jullie snel te zien. In gedachten veel bij jullie. Ik heb veel vertrouwen in jullie (veer)kracht. Heel veel liefs !!
    Kus Monique

    Comment by monique — 22 December 2007 @ 12:12

  6. Hoi Hermen & Marlies,

    Het ‘nieuws’ volgt elkaar inderdaad in een duizelingwekkend tempo op. Goede oplossing deze weblog. Grappig ook wel om te lezen dat je je drukker lijkt te maken over het hongergevoel dan de rest… Goed teken lijkt me! Heb je nog wel voldoende ‘leuke’ afleiding en voldoende te lezen tijdens ‘het wachten’?
    Ik zou graag spoedig een keertje bij je in het UMC langs willen komen maar heb eigenlijk geen idee of dat kan en past. Het lijkt me dat wat afleiding en afwisseling wel prettig is…
    Hermen (en Marlies natuurlijk ook) hou je haaks en blijf positief!

    Groeten en heel veel sterkte,

    jules & janet

    Comment by jules — 22 December 2007 @ 14:12

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)