rulururu

post Ondertussen wordt er verbouwd.

May 18th, 2011

Filed under: Familie — hermen @ 20:05

Het gaat me goed af de laatste tijd, ik wordt steeds energieker, en fitter, en onderneem ook steeds meer. Een klein virusje speelde me begin vorige week nog de parten, en gelukkig kreeg ik dat snel onder controle, met wat hulp van de dokter en een kuurtje. Had wel weer grote angsten voor longontstekingen en ziekenhuisopnames. Verder ga ik elke week met een groep lotgenoten praten over de gevolgen van het hebben van kanker, via het Behouden Huys. En ondertussen gaan Henk en mijn vader gestaag door met de verbouwing van ons gastenverblijf. Vandaag heeft Gerard met hulp van een jongen van de aannemer, Pieter, de schuifpui geplaatst, en nu is het gebouw in één klap van een schuur in een woonruimte veranderd, prachtig!

Verder hebben we, Henk, Gerard en ik,  afgelopen donderdag ook nog de nieuwe zonnepanelen (12 x 230Wp) geinstalleerd. Was een hele klus, want we hadden niet echt een plat dak (ze staan nu op de paardestal, en die heeft een lichte knik in het dak.) Het is een hele constructie geworden, maar de panelen leveren inmiddels, en ik ben verbaasd over de hoeveelheid. Zelfs op zo’n niet-zonnige dag als vandaag, komt er 8.5 kWh binnen! Op het moment van het nemen van de foto (20:45) staat de zon al helemaal achter de panelen (en achter de wolken), maar leveren ze nog steeds 90W.

7 Comments »

 1. Mooi man!

  Comment by ellen — 18 May 2011 @ 22:05

 2. Fijn om goed nieuws te horen. Als ik dat zo lees hebben jullie allemaal heel veel energie. Komt dat ook door de panelen?
  Groet Hester en Co.

  Comment by Hester — 18 May 2011 @ 23:05

 3. Als je de foto van de grote ramen in de schuur wat nader bekijkt zie je interessante dingen:
  – links om de boom zie je een heel dik touw. Het touw gaat van dat punt naar boven naar een tak en dan naar beneden met een paar dikke knopen erin:
  (Ik zei dat ik dacht dat het een schommeltouw was.)
  “Slingertouw” zoals Tymen me verklaarde. ” Dat heeft mijn papa gemaakt zodat ik nu als een aap kan slingeren”.
  Dat vind ik nu een mooi voorbeeld van Hermen’s zin om weer allerlei dingen te ondernemen. Papa zijn dus.

  -Verder zie je ongeveer midden op het open terrein voor de schuifpui een klein speelgoedje liggen: Niet het onbelangrijkste: Kamiels’ plastic motorzaag waarmee hij ons voortdurend komt helpen.
  -Kijk ook nog even door het glas naar de blauwe plastic campingstoel die ik vanavond gebruikte om uit te rusten met een pilsje en door de ramen van het mooie uitzicht te genieten.
  -Vergeet niet aan de rechterkant een blik te werpen op de terracotta potten waar Marlies ongetwijfeld straks een verzameling planten in zal zetten om het allemaal te verfraaien.

  – Verder moet er een nog een naam komen voor het gebouw waar:

  * Hermen straks zijn kantoor in kan hebben,
  * vrienden kunnen logeren,
  * ouders zich kunnen terugtrekken als het hen te druk wordt.
  * Kinderen kunnen spelen
  * tieners hun slaapfeestjes kunnen houden enz.

  Je kunt dat toch geen schuur noemen?

  Comment by Opa en Oma Gerard/Ria — 19 May 2011 @ 01:05

 4. Goed man! Geweldig nieuws, en helemaal mooi om te lezen dat drie generaties Lesscher nu zij aan zij aan het klussen zijn 🙂 (alleen moet de jongste z’n gereedschap nog opruimen 😉 )

  En Marlies, het moet voor jou ook geweldig zijn om je mannen weer zo als vanouds aan de slag te zien (ik herinner me een appartement in Amsterdam….).

  Groetjes,
  Stefan & Kim

  Comment by Stefan & Kim — 19 May 2011 @ 08:05

 5. Houden zo, Hermen! Het ziet ernaar uit dat dit gezondblijven ook heel erg mogelijk is met hulp van Marlies, koters, o.a. dit soort teksten van Opa en Oma Gerard/Ria, en vast nog een aantal dierbaren waar ik geen weet van heb.
  Zo kan ik met een gerust hart met vakantie gaan. Zorg maar dat ik half juli, bij terugkomst, geen enge teksten aantref, en geniet van de zomer!

  Moana(nu nog uitkijkend op ons aller prachtige Rembrandtpark, hopelijk straks in de Tarn in Frankrijk)

  Comment by Moana — 19 May 2011 @ 13:05

 6. Hermen,
  nog van harte met je verjaardag.
  Iets te laat,maar wel zo fijn dat je het kon vieren.
  Groet,Nico &Joke.

  Comment by nico_joke.de.heer@hetnet.nl — 10 June 2011 @ 22:06

 7. Het is nu drie maanden geleden dat ik al die goede berichten van/over je las, Hermen, en ik schreef hierboven nog dat ik hoopte na mijn vakantie geen enge berichten over je te moeten lezen. Gelukkig, heel gelukkig, zie ik die nu ook niet, maar lijkt het je niet wat ons nu weer eens deelgenoot te maken van je huidige conditie? Sommigen zeggen: geen bericht, goed bericht, maar ik zie dan toch liever het goede bericht ook af en toe langskomen!
  Groet, Moana

  Comment by Moana — 16 August 2011 @ 13:08

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)