rulururu

post Bestralingstraject

July 24th, 2010

Filed under: Familie — marlies @ 23:07

Afgelopen donderdag dus een afspraak bij de radioloog. Daar hoorden we dat Hermen vanaf 3 augustus, vier weken lang, iedere werkdag bestraald zal worden. Vervolgens wordt er een ct-scan  gemaakt, een zogenaamde bepalingsscan, om de bestalingslocatie te bepalen. Na nog een gesprek met een verpleegkundige eindelijk wat eten want Hermen moest weer eens nuchter blijven voor de ct-scan. Wat moet ik nog zeggen.  Hermen moet het weer ondergaan.

post Noordwijk aan Zee

July 24th, 2010

Filed under: Familie — marlies @ 22:07

Hermen en ik zaten in dubio of we nog op vakantie zouden gaan of niet. Met Klazien mee naar Tsjechië?  Zou daar tijd voor zijn? Vervolgens vroeg Mascha of we niet een weekje in het vakantiehuisje van haar zuslief in Noordwijk aan Zee wilde. Dat kwam mooi uit, konden we voor de afspraak met de radioloog, 22 juli, nog een weekje weg, lekker naar zee. Voor de kinderen ook geweldig. Dus, donderdag 15 juli t/m woensdag 21 juli waren we in Noordwijk aan zee.

Daar genoten van een erg leuk huisje wat al helemaal voor kinderen ingericht was, speelgoed, fietsen met zitjes, alles was aanwezig. Iedere dag naar zee. Het weer werd steeds beter. De kindjes speelden heerlijk met hun schepjes, emmertjes, water en zand. Hermen nam om beurten Tymen en Ella nog een dagje mee naar ‘Naturalis’ in Leiden. Al met al ging dat wel aardig. Maar toch, over de algemeen is Hermen nog erg moe. We hebben dan ook rustig aan gedaan. Ondanks dat was het een heerlijk weekje. Dankzij een lieve zus van een lieve vriendin.

Voor een fotoverslag: http://digiphotos.org/album372

post Naar zee

July 12th, 2010

Filed under: Ella Maria — marlies @ 23:07

Nichtje Tsega wordt vier en Klazien vroeg ons op haar feestje. Ella en ik gingen afgelopen weekend dan ook met z’n tweetjes op stap, naar strand IJmuiden want daar vierde Tsega haar feestje. Eerst samen met mama in Amsterdam naar de kapper die ons beide goed kort knipte! Op het strand was het ook heet maar niet zo heet als in de rest van het land. Ella vermaakt zich prima en waagt zich ook zee. Het is heerlijk zo saampjes op pad en we sliepen ook in het strandhuisje. ‘s Nachts trekt er een geweldig onweer over ons heen maar gelukkig slapen de meisjes er gewoon doorheen.

‘s Morgens, eb, we zien krabbetjes en kreeftjes en Ella vertrouwt het niet meer!

post Bestraling

July 12th, 2010

Filed under: Ziekte Hermen — marlies @ 21:07

Vandaag gingen we naar het ziekenhuis om de uitslag van de Pet/CT-scan te horen. Helaas, op de scan is, zeer minimaal, nog activiteit te zien. Het blijft de vraag wat dat precies is maar we moeten ervan uitgaan dat de kanker nog niet weg is. Dus, wat we sowieso al verwachten, Hermen zal ook bestraald worden. Volgende week donderdag weer een scan, nu om het bestralingsgebied nauwkeurig te bepalen. Er zal een een gesprek met de radioloog volgen waarin we verdere informatie zullen krijgen, over hoe vaak, complicaties etc.

De bloedwaarden zijn overigens wel erg mooi omhoog gegaan, Hb 6.7, ietsje hoger, Leuko’s 5.1 (weer op gezond nivo), en thrombos 143, ook erg mooi omhoog van 45.

post Welkom thuis

July 8th, 2010

Filed under: Familie,Ziekte Hermen — marlies @ 00:07

Met de kinderen was afgesproken dat wanneer papa weer thuis zou komen, dat we dan zijn verjaardag zouden vieren. En vandaag was het zover, papa komt thuis. Afgelopen maandag was Tymen “hulpje” de klas. En dat vindt hij heel fijn, dan krijgt hij sowieso de vertelkabouter. Ik vroeg hem, en, wat heb je verteld? Ik verwachtte iets over het weekend, dat Bas en Mas in de tuin kampeerden of zo. Maar hij vertelde de klas dat zijn papa woensdag thuis zou komen……

De tuin was versierd, de kinderen hadden met Anne-Martien dingetjes geknutseld, er was taart, en daar is dan papa. We vieren het even met opa en oma en opa en beppe. De kinderen krijgen cadeautjes.

En vanavond, keken Hermen en ik de laatste ‘Wallander’ in de tuin.

post Steeds beter

July 4th, 2010

Filed under: Familie,Ziekte Hermen — marlies @ 22:07

Het gaat goed met Hermen, hij voelt zich iedere dag  beter. Afgelopen donderdag onderging Hermen weer een PET/CT-scan. Maandag 12 juli krijgen we de uitslag. Voor de laatste kuur is er ook zo’n scan genomen en die vertoonde nog licht “activiteit”.  Ruim voldoende om die laatste kuur te ondergaan maar omdat er toch nog “activiteit” te zien was betekend dit dat Hermen na de chemo ook bestaald zal worden. Hoeveel, hoelang, dat wordt aan de hand van deze laatste scan bepaald. Maandag 12 juli horen we meer.

Verder was Hermen het weekend thuis. Ook kwamen Bas en Mas met hun kindjes logeren (in hun tent!). Reuze gezellig allemaal. Vandaag met z’n allen naar de speeltuin. Genoten van het mooie weer. Hermen liet zelfs mij zondagmorgen uitslapen! Want de kinderen sliepen met die hitte pas na 21:30 maar dat betekend niet dat ze uitslapen. Nee hoor, klokslag 7 uur zijn Tymen en Kamiel wakker. Dus Hermen ging met ze naar beneden. Hermen vertelde dat ze hem wel erg vaak als ‘mama’ hadden aangesproken.

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)