rulururu

post Niks ernstigs

October 17th, 2008

Filed under: Familie — marlies @ 22:10

Na maanden van rare klachten was ik vandaag bij de neuroloog in ziekenhuis Zwolle. Ik heb last van o.a. steken in mijn voet, steken soms op andere plekken in mijn lichaam en sinds weken een pijn in mijn arm. Ach, allemaal kleine dingetjes waar ik geen erge last van heb, de klachten komen en gaan, verschillen per dag. Maar vier weken geleden vroeg ik mij in eens af of het niet iets neurologisch was, iets vanuit mijn centrale zenuwstelsel. Toch maar eens na de dokter. Die nam mij heel serieus. En sinds dat bezoek heb ik mij de meest ernstige zenuwaandoeningen in mijn hoofd gehaald. Sindsdien ga ik op tijd naar bed en ben ik met yoga begonnen. Bloedonderzoek sloot een vitamine B12 tekort en de ziekte van Lyme uit. Dus moest ik naar de neuroloog. En die heeft mij dus na 4 weken gerust kunnen stellen, er is wel wat maar het lijkt niet op wat ernstigs. Nader onderzoek (bloed, MRI en EMG) volgt.

post Lol met kinderen

October 14th, 2008

Filed under: Tymen — marlies @ 21:10

Als de kinderen op bed liggen dan vertellen Hermen en ik elkaar wel eens de leuke anekdotes van de dag. Deze vonden we zelf wel weer weblog-waardig.

Tymen heeft zelf zijn pyjama aangetrokken, heel goed! Hermen zegt hem wel dat de broek achterstevoren zit. Tymen trekt aan de elastieke band, ziet het labeltje, rekt het elastiek nog verder uit en draait het naar zijn rug, klaar! Met name Hermen kan erg lachen om deze kinderlogica.

Vandaag vertelde de juf van Tymen mij het verhaal dat Tymen tegen haar had verteld. “Vanmorgen heb ik drinken met vlees er in gehad maar dan doet mama er een tennisracket op en dan zit er geen vlees meer in!” Juf had het vlees wel kunnen verklaren maar die tennisracket…………? Hij vertelde dat hij vanmorgen sinasappelsap heeft gehad maar daar zit vruchtvlees in. Daar houdt hij niet van. Dan schenk ik het door een theezeefje zodat hij het vervolgens lekker opdrinkt.

post Kamiel loopt!

October 14th, 2008

Filed under: Kamiel Kurt — marlies @ 20:10

Vrijdag 12 september, Kamiel is net 1 jaar en hij zet zijn eerste losse stapjes. Meestal 3 stapjes, ploft op zijn billen en kruipt verder. Maar sinds een paar dagen gaat hij steeds verder lopen! En trots dat hij is! Het blijft bijzonder, die eerste stapjes en ik kan er geen genoeg van krijgen.

post Ella Bella

October 12th, 2008

Filed under: Ella Maria — marlies @ 20:10

Onze kleine meid. Ze krijgt op dit weblog niet zo veel aandacht. En ze verdient zo veel aandacht, dit lieve meisje. Moet zich staande houden tussen haar grote broer en kleine broer die haar snel voorbij zal groeien. Samen met hem vecht ze om het alleenrecht van mama’s schoot. Erg vermoeiend. Vandaag kwamen Jacques en Janine op bezoek en dan kan mam niet rustig zitten, 2 van die verlegen kindjes op haar schoot die elkaar er van af proberen te werken. Samen met Tymen spelen gaat wel goed, zo lang zij zijn orders maar opvolgt. Want dan horen we toch vaak een boze Tymen die Ella probeert te corrigeren. Ella is een erg lief meisje. Wel houdt zij ervan om anderen uit te dagen in de hoop dat ze achter haar aan gaan, spannend! En dan schuilen achter mama’s benen. Praten is allang geen probleem meer, ze babbelt er vrolijk op los, op haar grappige Ella manier. Slapen doet zij wel als de beste. Eten daarentegen niet. En als ik haar vraag wie het liefste meisje van heel de wereld is zegt ze: “Kamiel en ik!” (Kamiel noemt ze nog haar zusje, vandaar, maar ik vind het zo lief dat ze Kamiel ook noemt).  Toelichting bij de foto, als ze speltjes of staartjes in haar haren krijgt eist ze altijd: “veel!”

post Herfst

October 5th, 2008

Filed under: Familie — marlies @ 21:10

Vorig weekend nog heerlijk buiten geweest met de fam. Sprokholt. Dit weekend valt in het water. Zaterdag konden we nog wel buiten zijn. We hebben weer een paar struiken kunnen snoeien tussen de zorg voor de kinderen door. Vandaag heeft het geloof ik aan één stuk door geregend, en dan ook echt heel hard. Overal grote plassen. We zijn even naar Orvelte gereden, naar een haarden/kachelwinkel. We oriënteren ons op een andere houtkachel. Voor de kenners, we keken naar een kleine Jøtul. Verder de hele dag met de kinderen binnen gezetten. Met Tymen maar eens op de computer gaan oefenen. Hermen geeft iedere donderdag een uurtje competerles bij Tymen op school, voor Tymens klas, iedere week 6 kindjes. Afgelopen donderdag was Tymen aan de beurt en eigenlijk was alles nog nieuw voor hem. Tijd om thuis wat te gaan oefenen en zo’n dagje leert hij razend snel. Ella klikt op de andere laptop met papa ook op wat eendjes. Kamiel speelt met z’n mama. Zo begint het binnen-spelen-seizoen.  We zijn niet veel weekenden thuis en dat missen we wel eens. Dus, ondanks de regen was het een heerlijk weekend, moeten we vaker plannen.

post Kamiel toont verschil tussen dag- en kunstlicht

October 4th, 2008

Filed under: Kamiel Kurt — hermen @ 19:10

Kamiel laat even zien wat het verschil is tussen daglicht en kunstlicht.

Verder krijgen wij ook gewoon de hartverzakkingen bij deze acties hoor!

P.s, en die stoel, die schuift hij er ook zelf heen.

post Goedgekeurd voor drie maanden

October 1st, 2008

Filed under: Ziekte Hermen — hermen @ 21:10

Vandaag weer een controle gehad in Groningen, bij de Hematologie specialist, bijna precies een jaar na de eerste openbaring van de kanker.

Alles goed bevonden, bloedwaarden allemaal normaal. Geen verdere actie nodig, tenzij ik zelf klachten krijg. Ik voel me ook goed, we zijn over het algemeen wel chronisch vermoeid door de gebroken nachten, maar verder is alles normaal (de nachten lijken eindelijk weer langer te worden!). Details: Leukocyten: 4.4x10E9/l (groot verschil met de 0.1 !), HB 9.6

Volgende controle in januari volgend jaar.

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)