rulururu

post Wauw 2

December 21st, 2010

Filed under: Familie — marlies @ 21:12

Door de rijp op de besneeuwde bomen was het vandaag sprookjesachtig mooi. Hermen nam zijn fotocamera mee toen hij naar zijn werk ging. Hij heeft zowaar een wandeling gemaakt en mooie foto’s gemaakt, zie  http://digiphotos.org/album399

post Wauw!

December 21st, 2010

Filed under: Familie — marlies @ 11:12

Alweer zo’n morgen, de gordijnen openen en dan, WAUW!

post Ondertussen in ……….de winter!

December 19th, 2010

Filed under: Familie,Ziekte Hermen — marlies @ 16:12

Ondertussen, is het alweer 2 weken geleden dat ik een stukje schreef. Zo gaat het. Hermen knapt goed op. Hij lijkt alweer aardig de oude. Hermen doet ook weer volop mee in het gezin en is ook weer druk met de kinderen. De zorg voor de kinderen valt soms nog zwaar maar Hermen neemt de zorg voor de kleintjes weer gewoon op. ‘s Morgens helpt Hermen de kindjes de kleren in en ik doe alles er om heen. Als ik moet werken dan kan ik  mooi op tijd de deur uit. Hermen hoest nog wel maar het wordt steeds minder. Wat jammer is, is dat de hoest Hermen zo belemmert in het buiten zijn en wat beweging te nemen.

Ondertussen hebben we ook wekelijks bezoek van twee klussers. Er wordt gewerkt aan een lang gekoesterde wens, de schuur ombouwen tot gastenverblijf/kantoor. De klussers zijn op leeftijd en laat het de regering maar niet horen, anders wordt de pensioenleeftijd naar 75 jaar verhoogd. En niks rustig aan, nee, er wordt hard gewerkt. In de paar dagen dat er gewerkt is, is er al bijna een nieuwe “verdieping” in de schuur gebouwd. Ja, we zijn blij met onze klussers. En anders de kinderen wel, de klussers zijn bij hen ook populair en als ze donderdagochtend komen is het huis te klein door het geroep van de kinderen die alle drie om hun aandacht schreeuwen. En als ik even weg moet, om de bv, Tymen ‘s middags naar school te brengen, dan passen de klussers gewoon even op. Liever niet natuurlijk, liever gaan ze door met het werk. Nieuwsgierig? Klik hier. ‘t Is ook erg leuk om met zo’n verbouwing bezig te zijn met de ideeën, de plannen. Dan merken we dat Hermen ook weer goed de oude is, hij is enthousiast en denkt graag na over hoe het moet worden. Zo is hij op het ogenblik bezig met de kachel die er komen moet en zoekt er van alles over op. Dus, nog even wachten maar dan kunnen de logees komen.

En ondertussen is ons Alteveer veranderd in een prachtig winterlandschap. We hebben al een tijdje winter, soms was het even dooi, maar sinds afgelopen vrijdag is het hier prachtig. Door de vorst en weinig wind blijft de sneeuw mooi liggen op de bomen. Daar moesten we foto’s van maken en als je die wilt zien dan klik hier.

En als laatste, lang naar toegeleefd, vandaag gingen we naar het theater in Assen voor een optreden van Dirk Scheele. Dit is zo’n gelegenheid die Hermen moet mijden i.v.m. de concentratie van mensen. We hadden dus een kaartje over en Sven en Jesse, en Nick, gingen mee, zij konden nog twee kaartjes erbij kopen.  Het eerste theaterbezoek van de kinderen, een hele belevenis. Vooraf aan de voorstelling werd er al met de kinderen in de hal muziek gemaakt. Toen voor de deur van de zaal wachten. Die ging open, Tymen roept: “ja, de deur is los!” Mama lekker in verlegenheid brengend… En wat een geluk, we zitten in de kleine zaal, helemaal op de eerste rij! En in het midden! Toen Kamiel de zaal betrad riep hij uit: “kijk! Gitaren!” Er stonden er wel een stuk of zes klaar. Als vervolgens Dirk Scheele de zaal betreedt, loopt Kamiel dan ook op hem af en vertelt opgewonden: “ik heb ook een kleine gitaar!” Dirk: “o ja, wat leuk joh.” Kamiel: “jaah, heb ik gekregen van Tim!” Onze kleine peuter, dan zo aandoenlijk. En vervolgens genoten van het optreden, zo helemaal vooraan met Dirk steeds op twee meter voor ons.

Leuke stoelen! En de laarzen verraden het seizoen.

post Het resultaat

December 4th, 2010

Filed under: Familie — marlies @ 00:12

De primeur hadden we jammer genoeg niet. Hermen en ik moesten voor controle naar het ziekenhuis. Ellen, Thom en Anna kwamen afgelopen woensdagmiddag schaatsen. Inderdaad, in die snijdende kou. Maar het schaatsen ging blijkbaar prima. Ella wilde ook wel schaatsen en Tymen probeerde het op een gegeven moment ook even.  De dag er  na heb ik het nog even overgedaan met Kamiel en Ella.  Ze krabbelen nog wat op hun krabbertjes, ondanks de stoel is het nog wel erg lastig, dat schaatsen. Maar het geeft wel een paar mooie plaatsjes!

post IJskoorts

December 1st, 2010

Filed under: Familie — hermen @ 00:12

De ijskoorts slaat toe, in heel Nederland, en in het klein in Alteveer. We hebben, met hulp van Peter en zijn trekker, een klein mini-ijsbaantje gemaakt in de paardenbak. En sinds eergister is het dus aan het vriezen en heb ik de waterslang erop gezet.

Nu, na twee dagen, is ie vol (hij stroomt bijna over), en bevroren. Misschien kunnen de kinderen er morgen of overmorgen op!

post Hoe het nu gaat

December 1st, 2010

Filed under: Familie — marlies @ 00:12

Hermen is alweer ruim 2 weken thuis. Hermen is nog wel zwak. Hij hoest nog erg maar daar zijn we nu wel aan gewend. Verder nog erg moe maar dat verschilt per dag. De ene dag gaat het, een andere dag gaat hij ‘s middags slapen. Hermen gaat gewoon weer naar zijn werk. Gelukkig gaat dat altijd heel goed, hij heeft geen baas en geen collega’s dus hij doet wat hij kan en achter de computer kan hij eigenlijk best veel. Langzaam aan komen we weer in een gewoon leventje. We doen wat we het liefste willen, gewoon thuis zijn. Met de kinderen. Niks hoeven doen, dat is fijn. We willen wel dingetjes doen. Dingetjes die steeds bleven liggen zoals de dakgoten schoonmaken, een lichtje in het kippenhok maken, opruimen, bladeren harken, een nieuwe bril voor Hermen, winterbanden onder de auto, enz, enz. Altijd kiezen wat we gaan doen, kleine dingetjes, prioriteiten stellen. Hermen kan ook niet veel. De goten maak ik schoon. Hermen maakt het lichtje in het kippenhok. En een voldoening dat het afronden van zo’n klusje geeft! Zoals ik laatst in een column las, de voldoening van eens lekker in je huis schoon te maken, daar kan geen mindfulness tegenop!

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)