rulururu

post Ondertussen in ……….de winter!

December 19th, 2010

Filed under: Familie,Ziekte Hermen — marlies @ 16:12

Ondertussen, is het alweer 2 weken geleden dat ik een stukje schreef. Zo gaat het. Hermen knapt goed op. Hij lijkt alweer aardig de oude. Hermen doet ook weer volop mee in het gezin en is ook weer druk met de kinderen. De zorg voor de kinderen valt soms nog zwaar maar Hermen neemt de zorg voor de kleintjes weer gewoon op. ‘s Morgens helpt Hermen de kindjes de kleren in en ik doe alles er om heen. Als ik moet werken dan kan ik  mooi op tijd de deur uit. Hermen hoest nog wel maar het wordt steeds minder. Wat jammer is, is dat de hoest Hermen zo belemmert in het buiten zijn en wat beweging te nemen.

Ondertussen hebben we ook wekelijks bezoek van twee klussers. Er wordt gewerkt aan een lang gekoesterde wens, de schuur ombouwen tot gastenverblijf/kantoor. De klussers zijn op leeftijd en laat het de regering maar niet horen, anders wordt de pensioenleeftijd naar 75 jaar verhoogd. En niks rustig aan, nee, er wordt hard gewerkt. In de paar dagen dat er gewerkt is, is er al bijna een nieuwe “verdieping” in de schuur gebouwd. Ja, we zijn blij met onze klussers. En anders de kinderen wel, de klussers zijn bij hen ook populair en als ze donderdagochtend komen is het huis te klein door het geroep van de kinderen die alle drie om hun aandacht schreeuwen. En als ik even weg moet, om de bv, Tymen ‘s middags naar school te brengen, dan passen de klussers gewoon even op. Liever niet natuurlijk, liever gaan ze door met het werk. Nieuwsgierig? Klik hier. ‘t Is ook erg leuk om met zo’n verbouwing bezig te zijn met de ideeën, de plannen. Dan merken we dat Hermen ook weer goed de oude is, hij is enthousiast en denkt graag na over hoe het moet worden. Zo is hij op het ogenblik bezig met de kachel die er komen moet en zoekt er van alles over op. Dus, nog even wachten maar dan kunnen de logees komen.

En ondertussen is ons Alteveer veranderd in een prachtig winterlandschap. We hebben al een tijdje winter, soms was het even dooi, maar sinds afgelopen vrijdag is het hier prachtig. Door de vorst en weinig wind blijft de sneeuw mooi liggen op de bomen. Daar moesten we foto’s van maken en als je die wilt zien dan klik hier.

En als laatste, lang naar toegeleefd, vandaag gingen we naar het theater in Assen voor een optreden van Dirk Scheele. Dit is zo’n gelegenheid die Hermen moet mijden i.v.m. de concentratie van mensen. We hadden dus een kaartje over en Sven en Jesse, en Nick, gingen mee, zij konden nog twee kaartjes erbij kopen.  Het eerste theaterbezoek van de kinderen, een hele belevenis. Vooraf aan de voorstelling werd er al met de kinderen in de hal muziek gemaakt. Toen voor de deur van de zaal wachten. Die ging open, Tymen roept: “ja, de deur is los!” Mama lekker in verlegenheid brengend… En wat een geluk, we zitten in de kleine zaal, helemaal op de eerste rij! En in het midden! Toen Kamiel de zaal betrad riep hij uit: “kijk! Gitaren!” Er stonden er wel een stuk of zes klaar. Als vervolgens Dirk Scheele de zaal betreedt, loopt Kamiel dan ook op hem af en vertelt opgewonden: “ik heb ook een kleine gitaar!” Dirk: “o ja, wat leuk joh.” Kamiel: “jaah, heb ik gekregen van Tim!” Onze kleine peuter, dan zo aandoenlijk. En vervolgens genoten van het optreden, zo helemaal vooraan met Dirk steeds op twee meter voor ons.

Leuke stoelen! En de laarzen verraden het seizoen.

4 Comments »

 1. Wat een mooie “winterplaatjes”!
  En wat leuk dat jullie naar Dirk zijn geweest, zijn ze hier ook helemaal gek van..
  Groetjes, Dennis, Liesbeth & kids

  Comment by Dennis, Liesbeth en Ria — 20 December 2010 @ 04:12

 2. Mooie berichtjes ,baanvegertjes.opa,s a/d koffie,het B&B volgend jaar klaar?
  Neefjes en nichtjes een leuke middag.
  Geweldig allemaal om te lezen .
  Heel veel lichtpuntjes in 2011.

  N&J.

  Comment by Fam. N de Heer — 20 December 2010 @ 16:12

 3. Hallo Hermen en Marlies,
  Wij wensen jullie voor het komend jaar heel veel geluk met het hele gezin; en vooral een jaar waarin alle malheur met de gezondheid maar volledig aan jullie voorbij mag gaan!

  Hartelijke groeten,

  Paula en Asoka

  Comment by Paula en Asoka — 20 December 2010 @ 22:12

 4. Lekker aan het genieten van jullie weblog hier op
  Bonaire!

  Comment by aline — 22 December 2010 @ 05:12

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)