rulururu

post Afvalweek

March 25th, 2009

Filed under: Tymen — marlies @ 23:03

Heeft iedereen het meegekregen? Afgelopen week was de week van het afval. Ook bij Tymen op school stond de week in het teken van de afvalverwerking. Een vuilniswagen kwam op bezoek, zwerfvuil werd opgehaald en Tymen had het steeds over de groene en grijze container en wat je daar in moet stoppen. De week werd afgesloten met een open avond op school waarbij de kinderen, ouders, opa’s en oma’s op school konden kijken wat de kinderen allemaal van afval hadden gemaakt en wat ze hadden geleerd over afval. De avond werd afgesloten met een modeshow. Iedere klas had kleren gemaakt van afval en er werd geloot welk kind de kleren deze avond mocht showen. En raad eens wie dat van de eerste klas mocht doen? Precies, Tymen! Samen met Nerena. Mam mocht de avond mee en pap bracht Kamiel en Ella naar bed. Ach, wat kun je trots zijn op je kind, deze emotie heb ik nog nooit zo sterk beleefd als nu met de kleintjes. Zie hier onze trots………..

post Klein geluk

March 13th, 2009

Filed under: Familie — hermen @ 21:03

De laatste tijd is het slapen weer wat slecht, Kamiel is vaak onrustig en daarbij roeren Ella en Tymen zich ook wat vaker. maar vannacht weer een goede nacht gehad, Tymen begon om iets voor zevenen te roepen dat ie moest plassen, dus ik eruit, opgetild, en laten plassen, en ondertussen beloofd dat ie daarna wel even bij ons in bed mocht. Ella hoorde dat, en wilde natuurlijk ook, maar alleen als mama haar eruit haalde, en niet ik (tja). Dus nog een kwartier heerlijk met die twee kleintjes in bed gelegen, Ella kruipt heel lekker tegen me aan, met haar schaap als knuffel. Heerlijk, dat gekriebel van haar dunne haar in mijn gezicht, en haar slaapgeurtje. Kwartiertje geluk.

“And I urge you to please notice when you are happy”

post Poep en plas

March 7th, 2009

Filed under: Ella Maria,Tymen — marlies @ 23:03

Onze Tymen leert letters en cijfers. De hele dag door herkent hij in zijn omgeving letters, dan roept hij “K van Kamiel!” of “de E van Ella!” Of hij speelt hardop de letters van woorden, “a-m-b-u-l-a-n-se-h” (ja, alles fonetisch he).  Of hij komt blij met een autootje aanrennen, “kijk mama, de auto is 25 jaar!” (Op het raceautootje staat dit getal.) Vanavond zat hij rustig te poepen. Eenmaal klaar riep hij ons enthousiast bij zich, “kijk! de T van Tymen!” En inderdaad, met enige fantasie lag in de wc een poepie in de vorm van de T. Zijn pap en mam staan er met de neus dicht vol bewondering naar te kijken. “Mooi!! En nu mogen we doorspoelen hè!”

Ondertussen zijn we ook af en toe bezig om Ella te motiveren om op de wc haar plas en poep te doen. Zonder luier rent ze door het huis. Ze weet nog niet goed wanneer ze nu moet plassen of niet. Om de haverklap zit ze op de wc zonder dat er iets komt. Om vervolgens, als ze haar broekje weer aan gedaan heeft, een plasje in haar broek te doen. Maar ze geeft niet op. Even later probeert ze het weer, zit op de wc, drukt en drukt, tervergeefs en geeft er een verklaring voor: “mijn plassertje komt er niet uit!” Goed. Mam moet wat uitleggen. “Lieverd, jongetjes hebben een plassertje, meisjes niet. Mama ook niet”. Ella: “laat eens zien dan…………..”  Mam: zuchtend, “oké dan”.

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)