rulururu

post Avondvierdaagse

April 24th, 2009

Filed under: Ella Maria,Familie,Kamiel Kurt,Tymen — marlies @ 23:04

Verrast was ik, Tymen kon zich inschrijven voor de avond-4-daagse, 5 of 10 km. Ach, die kleine jongen, zou hij dat kunnen? Maar ja, Tymen heeft in de klas wat opgevangen en heeft al het idee dat hij 4 avonden gaat lopen. Nou, goed dan. Afgelopen maandag gingen we van start, mama mocht mee. In het begin rennen, met z’n vriendjes. Na de pauze was het al snel “ik heb pijn in mijn voeten” en moest ik hem wel echt vooruit praten. We lopen helemaal achteraan en dan “ik moet poepen!” Gelukkig zijn we in de bebouwde kom en daar zien we de mama van Olga, daar mag hij naar de wc. Hij krijgt meteen een ijsje. Dat helpt hem het laatste stukje door komen. Hij redt het, zonder blaren. En zo ook de dinsdag en dan donderdag. Hermen en ik zijn verrast door de mooie wandelroutes om dorp heen. Tymen houdt zich goed, het tempo is ook erg hoog voor zijn kleine beentjes, vaak moet hij rennen, maar dat doet hij graag. En altijd vindt hij wel weer een stok die hij vervolgens de hele weg meesjouwt.

En dan vanavond, feest, opa en oma komen kijken. Opa en papa zullen met hem meelopen. En dan de intocht! Tymen is zeer verrast dat we (Kamiel, Ella, oma en mam) hem opwachten! Helemaal blij ontvangt hij van oma de slinger en snoepmedaille. Ella wil hem de bloemen geven, dat snapt hij nog niet. En een kadootje! Zijn onbevangen kreten laten de omstanders lachen. En dan een echte medaille (wat is dat?). En dan achter de drumband nog een rondje door het dorp. Ondertussen denken we vaak terug aan hoe we zelf de 4-daagse liepen. Ach, er is niet veel veranderd………

l1080533klein

Tijdens het wachten speelt Ella met een nieuw vriendinnetje

l1080550klein

Kamiel is hartstikke moe

l1080535klein

Ella wil zo graag de bloemen die ze samen met mam geplukt heeft geven

l1080547klein1

l1080549klein

post Brum brum

April 22nd, 2009

Filed under: Familie,Kamiel Kurt — hermen @ 23:04

Kamiel is dol op auto’s, en kan bovendien erg vasthoudend zijn. Dus, gister in de supermarkt, met ons allen, een groot drama: Tymen en Ella renden naar binnen, en pikten de (enige) twee autokarren in, Kamiel hobbelt erachteraan, en hangt hartverscheurend te jammeren (DIE!! DIE!!), beurtelings bij Tymen en Ella. En wat doe je dan? Dus, bij Tymen of Ella bedelen of Kamiel niet even mag, “nog eventjes en dan mag Kamiel”, “Mag jij straks weer, echt!” Uiteindelijk gaf Tymen toe en mocht Kamiel in zijn wagentje. Vervolgens ben je dan klaar in de supermarkt en begint het hele verhaal opnieuw…

Nee, dan vandaag, ik ging Kamiel ophalen bij de crèche, en daar had ie bijna de hele middag in het nieuwe loopwagentje rondgereden, en trots als ie was! Maar ja, toen moest ie dus weer mee naar huis (DIE!! DIE!!!).

img_03021

post Druk

April 11th, 2009

Filed under: Familie — marlies @ 23:04

Heerlijk, een zaterdag thuis. Er moet ook een hoop gebeuren. Tymens kamer wordt geschilderd. Gerard haalt een nieuwe kast voor zijn kamer en brengt die meteen even. Er moet compost gehaald worden bij de gemeentewerf. Is gratis, vandaar. Voor een nieuw paspoort moet Kamiel voor een pasfoto. De fotograaf is echter niet open, dat schiet niet op. Om 13:30 is er voor de kinderen paaseieren zoeken in bij het dorpshuis. Erg leuk, alleen Ella is doodsbang voor de paashaas en wil steeds terug naar huis. Helaas, ze vinden maar 1 eitje. Met de bingo hebben ze ook al geen geluk. Even spelen bij Emiel maar wat horen we daar? De houtversnipperaar is bij ons gearriveerd! Snel kijken. Wat een geweld. Twee jongens die voor buurman Geert werken klussen het karwei samen met Gerard en Hermen. (Vorig weekend zijn er  namelijk een aantal bomen omgezaagd.) Ondertussen wordt het huis schoongemaakt, wasje gedraaid en gekookt. Om vervolgens na het eten nog heerlijk buiten te zijn. De kinderen krijgen er geen genoeg van om buiten te zijn. Een uur later dan normaal liggen ze eindelijk in bed. Helaas geen garantie dat ze ook een uur langer slapen, ik zal nog wat foto’s toevoegen en dan snel met een voldaan gevoel naar bed! 

_dsc9916klein

Het is niet zo erg als op deze foto lijkt…

l1080422klein

Tymen speelt zoals altijd eindeloos met een tak, hier lekker aan het wroeten in de compost.

l1080434crop

Ella rent onophoudelijk rond. Onvrijwillig in blote billen, mama heeft zo haar plannen.

l1080441klein

Kamiel staat op wat over is van de bomen en voelt zich king of the hill.

post Kinderpraat 3

April 7th, 2009

Filed under: Familie — marlies @ 21:04

Vanmorgen, ik kleed Ella op het aanrecht aan. Ella kijkt over mijn schouder en roept: “kijk, daar!” Ik kijk om, de keuken in, zie niks byzonders en zeg dit tegen Ella. Maar ze houdt vol, “daahaar!!!!” Ik ben alleen vanmorgen en voel de druk om de drie kindjes om 8:15 in jasjes en schoentjes buiten te krijgen en heb dus geen geduld om Ella te begrijpen. Ik zoek door de keuken, ik kijk naar buiten en vraag wat ze nu toch ziet. Ella: “kijk daar, gras aan de bomen!” Inderdaad, de meidoornhaag loopt uit…………………

post Warm

April 6th, 2009

Filed under: Familie — marlies @ 22:04

_dsc0014klein

Heerlijk, die warme dagen! De kinderen zijn de hele dag weer buiten! En denk nou niet, wat een bezorgde ouders, die Hermen en Marlies. Zetten ze de kinderen nog van die mutsen op met zulk mooi weer! Maar nee, dat gaat zo: Tymen heeft een fietshelm gekregen en draagt deze de hele dag trots op zijn hoofd. Ella wil ook zo´n helm, zij kan immers op de loopfiets! Tymen wordt woest als hij Ella stiekem de helm ziet dragen. Ze neemt haar verlies en geeft de helm zonder morren terug. Vervolgens vraagt ze om haar muts. En dan komt Kamiel er aan, DIEHHH wijzend. Dit betekent: ik wil ook een muts!

post Zonder zijwieltjes en Ella op Stunter

April 2nd, 2009

Filed under: Ella Maria,Familie,Tymen — hermen @ 21:04

Vandaag heeft Marlies de taak van vader even overgenomen, en heel stiekem Tymen leren fietsen zonder zijwieltjes! Ze had een ‘handvat’ gekocht op Internet (kijk maar op het filmpje wat Tymen aanheeft), en dat was blijkbaar genoeg, ze moest nog een paar keer meerennen, maar sindsdien is ie los. Tegelijkertijd mocht Ella op Stunter (de loopfiets), en ze leerde net zo hard mee. Mooi moeder’s werk dus!

post Palmpasen

April 2nd, 2009

Filed under: Tymen — marlies @ 21:04

Tymen beleeft zoveel op school. Vandaag liepen de jongste groepen van de school een palmpasenoptocht door het dorp. Opa en Beppe waren er ook en konden meegenieten. En kon ik meteen vragen wat dat ook al weer was, palmpasen. Voor diegene die het ook even kwijt zijn: palmpasen. Het liedje onderaan deze pagina werd hier gezongen.

l1080394klein

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)