rulururu

post Niks ernstigs

October 17th, 2008

Filed under: Familie — marlies @ 22:10

Na maanden van rare klachten was ik vandaag bij de neuroloog in ziekenhuis Zwolle. Ik heb last van o.a. steken in mijn voet, steken soms op andere plekken in mijn lichaam en sinds weken een pijn in mijn arm. Ach, allemaal kleine dingetjes waar ik geen erge last van heb, de klachten komen en gaan, verschillen per dag. Maar vier weken geleden vroeg ik mij in eens af of het niet iets neurologisch was, iets vanuit mijn centrale zenuwstelsel. Toch maar eens na de dokter. Die nam mij heel serieus. En sinds dat bezoek heb ik mij de meest ernstige zenuwaandoeningen in mijn hoofd gehaald. Sindsdien ga ik op tijd naar bed en ben ik met yoga begonnen. Bloedonderzoek sloot een vitamine B12 tekort en de ziekte van Lyme uit. Dus moest ik naar de neuroloog. En die heeft mij dus na 4 weken gerust kunnen stellen, er is wel wat maar het lijkt niet op wat ernstigs. Nader onderzoek (bloed, MRI en EMG) volgt.

1 Comment »

 1. Marlies ben jij dit?
  Niet gek als je centrale zenuwstelsel een dreun heeft gehad. De druk van het afgelopen jaar kan zich vertalen in vervelende, hoewel vaak ongevaarlijke fysieke aandoeningen.
  Over neurologie is nog niet heel veel bekend, het zijn ‘subtiele’ aandoeningen waarvoor vaak de onderzoeksmethoden veel te grofmazig zijn om ze echt te kunnen vasstellen en de oorzaak te kunnen achterhalen. Zeker weten dat overbelasting en chronische stress een veroorzaker is! Al zien veel artsen de rol daarvan nog niet zo helder.

  In ieder geval goed dat het geen Lyme want met gevorderde Lyme zou je mooi klaar zijn.

  Alles is nauurlijk erg onduidelijk en het moet nog blijken of er meer duidelijkheid komt, maar van dit soort aandoeningen weet ik weet wel (ook uit ervarings weer!) dat zenuwen vaak uiteindelijk genezen, al;leen wel heel erg langzaam.

  Sterkte!
  Janse

  Comment by Janse — 18 October 2008 @ 11:10

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)