rulururu

post Van Amsterdam naar Alteveer.

December 12th, 2007

Filed under: Familie — marlies @ 00:12

Eigenlijk overwogen we naar Noorwegen te verhuizen maar zover is het dus niet gekomen. Met de komst van ons 3e kindje waren we nu echt uit ons mooie appartement in Amsterdam gegroeid. De randstad wilden we graag verlaten en zoals gezegd is Noorwegen overwogen. De eerste cursus Noors zat er al op en het land was in de winter verkend. Maar ja, rust, ruimte en natuur kun je ook in Nederland vinden en met Funda werd hebben we de woningmarkt voor een groot gedeelte van Nederland verkend. We hadden de luxe dat we vrij waren in waar te gaan wonen dus de Veluwe, Twente, Groningen werden verkend. We waren zeer verrast van de waarde van ons appartement in Amsterdam en voor dat geld konden we heel wat moois elders kopen. Uiteindelijk vielen we voor de omgeving Hoogeveen o.a. omdat dit mooi tussen beide ouders ligt. En na lang wikken en wegen werd het dit charmante huisje met veel grond voor dieren in Alteveer.

En middels dit weblog willen we al onze vrienden, familie en kennissen op de hoogte houden van ons leventje hier in Drenthe.

1 Comment »

  1. Hoi Hermen en Marlies,
    Jullie kennen mij wel niet goed, denk dat we elkaar wel s bij Bernd of Ria en Gerard hebben ontmoet. Toen Lennart vertelde dat jullie in Alteveer wonen kon ik t toch niet laten. Want zodra ik de naam van dit dorpje, bij de AAA fabriek hoor, gaat mijn hartje gloeien. Het is het dorp waar mijn moeder is geboren, en waar nog een aantal van mijn tantes en ooms wonen. Klein, maar krachtig, heb er al wat voetstappen liggen. Het huis van Opa en Oma van Hoorn, nu inmiddels bewoond door mijn oom Harmjan van Hoorn ligt aan de uitloper van het dorp aan de weg. Van kersen plukken tot Aalbessen. Van wandelen in de zomerzon tussen het mais door. Van de bergen suikerbieten die er lagen als ze gerooid waren. Van het schuim op het water van de aardappelfabriek. Het is een mooi dorp, waarvan ik hoop dat jullie je plek, ondanks alles wat er nu gebeurd, gevonden hebben.
    Varvara van Wijnen

    Comment by Lennart van Wijnen — 21 December 2007 @ 20:12

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)