rulururu

post Doorpakken

February 26th, 2010

Filed under: Ziekte Hermen — hermen @ 22:02

Maandag hebben we het slechte nieuws gehad. Woensdag zaten we al bij de specialist Dr. Daenen in het UMCG. Donderdags worden we gebeld, de volgende dag om 8:15 zal de beenmergpunctie uit het heupbeen (noodzakelijk  omdat het beenmerg beoordeeld moet worden of daar wel/niet kwaadaardige cellen zitten). Maar zo vroeg kunnen we de kinderen  niet op de opvang krijgen. Dus Gerard kwam Hermen om 7:00 ophalen, erg vroeg, zeker omdat Kamiel ons meer dan 2 uur uit de slaap heeft gehouden. Daar gingen ze. Het werd alleen meer dan die ene punctie. Hopelijk kan hij een arts zien zodat Hermen kan melden dat hoest en kortademigheid zijn toegenomen. En dat zou ook gebeuren. In het kort:

 • 8:15, beenmergpunctie, een routine handeling maar de arts die het uitvoert lukt het niet en doet Hermen erg pijn. Gelukkig is Dr. Daenen aanwezig en die prikt vervolgens gelukkig feilloos. De rest van de dag is Hermen nauwelijks in staat te lopen t.g.v. de mislukte prik.
 • Hermen meldt de toename van klachten en Dr. Daenen regelt een echo van het hart.
 • 10:15, twee cardiologen bestuderen, middels een echo,  uitgebreid (45 minuten) de situatie rond het hart. Conclusie, weinig toename vocht zoals bij de pericarditis,  maar de tumor veroorzaakt de hoest en kortademigheid.
 • Rond 12:00 overleggen de cardiologen, een thoraxcirurg, radioloog en Dr. Daenen beoordelen eerdere CT-scan en echo met de vraag of de tumor aangeprikt kan worden. En dat besluiten ze, toch aanprikken van de tumor om een biopt te nemen om zeker te weten met welke kanker we van doen hebben.
 • Rond 13:00 komt Dr. Daenen dit melden. Ook dat er gezocht wordt naar een bed zodat Hermen opgenomen kan worden.
 • Rond 15:00, onder begeleiding van de CT-scan, puncteren twee radiologen de tumor. Zelfs al dat liggen, in rare houdingen, lukt Hermen goed ondanks zijn hoest.
 • Er wordt nog geprobeerd om Hermen op te nemen maar er is geen bed vrij. Hermen komt naar huis. Morgen wordt Hermen opgenomen en zal de eerste chemobehandeling beginnen. Al met al zijn we wel erg blij dat er zo snel en doortastend wordt gehandeld.
 • 17:30, Hermen komt het huis binnen gestrompeld, hij heeft erg veel last van die eerste mislukte punctieplaats. Gerard neemt de kinderen mee, zij gaan dit weekend logeren bij opa en oma en Tymen misschien bij Marieke. Sven en Jesse zijn er niet maar het vooruitzicht om alleen met al dat speelgoed van Sven en Jesse te mogen spelen……. hij kan niet wachten!!  Kamiel voelt zich alweer een stuk beter. Logeren? Bij opa oma? En Chipper (de hond van Ellen en marc)? Ja, ook bij Chipper. Ook hij wil maar al te graag mee.

5 Comments »

 1. phew, das heel wat………..

  Maar fijn (tja het is niet het juiste woord denk ik, maar weet even niet ander woord) dat overal zoveel haast achter gezet gaat worden.

  Hier kan evt. in de weekenden ook gelogeerd worden 🙂

  We blijven jullie volgen

  Comment by Michiel, Linda & Tim — 26 February 2010 @ 22:02

 2. Hoi Hermen,
  Tjé wat een klap voor jou en allen die je kennen. Weer een heel spannende tijd tegemoet. Het enige ‘positieve’ er aan is dat je nu weet wat je zo ongeveer allemaal te wachten staat. Wat je in elk geval ook zeker weet is dat jullie door een heleboel geweldige mensen omringd worden, die jullie in alle opzichten heel veel ondersteuning kunnen bieden. Het voorjaar is weer in aantocht, het leven barst weer aan alle kanten uit z’n voegen en ik hoop dat dat jou ook weer de moed geeft om dit gevecht aan te gaan.
  Ik wens jou, Marlies en de kinderen heel veel kracht toe om deze moeilijke periode te doorworstelen.

  Een hartelijke groet van Teun van Dijk

  Comment by Teun van Dijk — 26 February 2010 @ 23:02

 3. Hoi Maries en Hermen,

  Jullie weblog staat nog steeds bij ons onder ‘favorieten’ en af en toe kijken we even om toch een beetje op de hoogte van jullie wel en wee te blijven. De laatste maanden vooral veel vrolijke berichtjes met leuke foto’s, tot nu dus…..
  Dat is schrikken; jeetje wat is dit enorm rot!
  We wensen jullie alle sterkte en leven met jullie mee.

  Groet Paul en Wendy

  Comment by Wendy en Paul — 27 February 2010 @ 22:02

 4. Getver …. aan de andere kant: hoe eerder ze beginnen, hoe eerder je er mee klaar bent.

  Heel veel sterkte! Jullie zijn nooit ver uit onze gedachten …

  Stefan en Kim

  Comment by Stefan & Kim — 27 February 2010 @ 22:02

 5. Hoi Hermen en Marlies,

  wat een schok! We hebben het op de verjaardag van Richard nog over gehad, je voelde je prima toen.
  De diagnostiek is dit keer snel gegaan en zelfs al chemo gehad.
  We wensen jullie heel veel sterkte en kracht (hoewel jullie dat hebben, dat hebben jullie al laten zien…)
  Laat het zonlicht en de aankomende lente jullie extra kracht geven.
  Dikke knuffel vanuit het spaubeek.

  Mireille, Rob en kids

  Comment by Mireille en rob — 27 February 2010 @ 23:02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)