rulururu

post Langzaam uit het dal

March 7th, 2008

Filed under: Ziekte Hermen — marlies @ 23:03

Nog even snel een berichtje voor het slapen gaan. Met Hermen gaat het iets beter. Toen we vandaag op bezoek kwamen zat Hermen zelfs aan tafel. Het eten gaat nog steeds niet, al het lekkers en gezonds wat iedereen voor hem mee brengt ten spijt. Wel heeft hij een ander ‘asoort stronautenvoeding’ gekregen, het is hard werken maar hij heeft er vandaag 2 opgedronken. Ook de koorts is nog niet weg hoewel de hoge pieken minder worden. Het hoesten wordt ook minder maar is ook nog niet weg. Vandaag heeft de behandelt arts ons (Ria, Hermen en mij) meer informatie gegeven. Hij heeft overleg gehad met de prof. uit Groningen. Toen het gesprek ten einde was en wij vroegen; ‘hoe verder?’ gaf de arts ons een groot vraagteken. Zal ik proberen uit te leggen. Gezien de zwaarte van de kuur en de complicaties die dat heeft gegeven, (wat veel wordt gezien bij deze behandeling maar zonder dat er tekenen zijn dat het verzwaren van de behandeling ook beter resultaat heeft) is er voor gekozen om eerst en PETscan te nemen. Maar de ontsteking in de keel zal een vertekend beeld opleveren dus die moet eerst weg. Mocht dit te lang duren dan krijgt Hermen zijn 6e kuur, deze hoeft niet spoedig en de dosering zal lager zijn. Maar eerst moeten de witte bloedlichaampjes op peil komen.

9 Comments »

 1. fijn dat er momenten zijn dat het minder pijnlijk is waardoor je merkt dat er herstel is. Je lichaam blijft vechten.
  Blijf volhouden, we denken aan jullie.

  liefs, Tom, Ellen & Fenne

  Comment by Tom & Ellen — 8 March 2008 @ 08:03

 2. Dag Marlies en Hermen,
  Wat fijn, dat het ietsje beter gaat. Je zou de moed bijna opgeven.Jullie zijn er nog lang niet, maar dit is toch een opstekertje.Heel, heel veel sterkte gewenst verder in deze onzekere tijd. Hopelijk houden jullie het nou een tijdje vol, want het is wel heel zwaar allemaal.
  groetjes van Annemarie en Wim de Vries

  Comment by Annemarie en Wim de Vries — 8 March 2008 @ 09:03

 3. Lieve Hermen en Marlies,

  Ik doe even aan heiligschennis en heb een citaat aangepast van Kurt, want als dit geen goed nieuws is wat dan…..
  Heel veel liefs, Mas en Bas.

  Comment by mascha en bas — 8 March 2008 @ 10:03

 4. Dit bericht geeft weer even lucht!
  Ik ben morgen jarig en ik heb een wens: dat eten Hermen morgen lekker zal smaken.
  Janse

  Comment by Janse en Han — 8 March 2008 @ 11:03

 5. Ik kan me voorstellen dat je er af en toe wanhopig van wordt.
  Hou vol, er komen betere tijden!
  (Ik las vandaag in de krant een artikel over Esther Schouten, ex-wereldkampioen boksen, die een jaar nadat ze te horen kreeg dat ze lymfeklierkanker had volgend weekend haar sportieve rentree maakt op een boksgala in Duitsland!)
  Onno

  Comment by familie ottevanger — 8 March 2008 @ 23:03

 6. Hallo, Lesschers. Voor het eerst is het even mogelijk om op Cuba te internetten. We hebben dan ook de afgelopen 2,5 week Hermen niet kunnen volgen, wel aan hem gedacht ! Klote zoals het is gegaan. Nu wel weer lijkt het iets beter te gaan. We wensen Hermen en zeker ook de rest van de familie alle kracht toe voor de komende tijd. Groeten, ook van Fidel.
  Paula en Asoka

  Comment by Paula en Asoka — 9 March 2008 @ 17:03

 7. Beste Hermen en Marlies,

  Op een donkere weg is elk lichtpuntje, hoe zwak ook soms, een belangrijk baken.

  Een liefste groet, Teun van Dijk

  Comment by Teun van Dijk — 9 March 2008 @ 23:03

 8. Is Hermen al weer genoeg aangesterkt voor de laatste kuur? Ik hoop het zo en ook dat het daarna weer bergopwaarts gaat.
  Jullie hebben nu genoeg doorstaan.
  Sterkte en liefs van Hester

  Comment by Hester — 10 March 2008 @ 20:03

 9. Het wordt wat stiller op dit weblog… geen gebrek aan betrokkenheid maar dat snap je wel Marlies.

  Nogmaals: sterkte, sterkte. Janse

  Comment by Janse en Han — 11 March 2008 @ 18:03

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)