rulururu

post Einde radiostilte

April 2nd, 2010

Filed under: Ziekte Hermen — hermen @ 00:04

Weer een chemo gehad, de tweede R-DHAP. Het was een zware zit. Vorige week woensdag begonnen, dinsdags opgenomen, en vijf dagen chemo. Daarna de bekende chemo-vermoeidheid, en lusteloosheid. Verder moest ik nog een paar dagen na de chemo blijven, om de nierfunctie in de gaten te houden (wordt aangetast door een van de chemostoffen). Die dagen extra vielen me wel zwaar, ik wilde graag naar Zwolle, beetje ander uitzicht. Dus gister opgehaald uit het UMCG, en vandaag kwam Marlies met Kamieltje langs in Zwolle, lekker spelen, dat heerlijke jong.

Morgen weer bloed prikken, ik zet nu elke avond twee prikken met zogenaamde groeifactor, om de stamcellen te mobiliseren. Volgende week dinsdag weer bloedprikken, en mogelijk al stamcellen oogsten, afhankelijk van de bloeduitslagen. Daarna nog wat hersteltijd, en weer een (korte) chemo , de R-VIM. Daarna de langste en zwaarste chemo, de BEAM, waarbij de stamcellen weer worden teruggeplaatst. Er komt nog wel wat op mijn weg, maar de chemo’s slaan gelukkig duidelijk aan, ik word minder en minder benauwd, al helemaal geen hoest meer.

7 Comments »

 1. Hermen,
  die radiostilte was er niet zonder reden. Je was te moe haast om mijn telefoongesprekken te beantwoorden. Gelukkig gaat het nu beter. Marieke gisteravond, het bezoek van Marlies vanmorgen met Kamiel, de goede zorgen van je moeder hielpen je, zag ik, zodanig dat je zelfs bij Pauw en Witteman praatjes kreeg en met je andere zuster lange discussies voerde over de situatie in ons land. Goed zo!

  Comment by Opa en Oma Gerard/Ria — 2 April 2010 @ 00:04

 2. Goed te lezen dat je je wat beter voelt nu!

  Hou vol Hermen en Marlies, ook tijdens een radiostilte denken we aan jullie! Er is nog een lange weg te gaan maar het gaat de goede kant op (als ie alweer praatjes krijgt bij Pauw & Witteman gaat het zeker beter 🙂 ).

  Groetjes,
  Stefan & Kim

  Comment by Stefan & Kim — 2 April 2010 @ 08:04

 3. Dag Hermen,
  Mooi, dat je weer even rustig bij kunt komen van zo’n nare week, met mooi uitzicht en een beetje mooi weer.
  Dan is het moeilijke weer even een beetje naar de achtergrond gedrongen. Geniet ervan.

  groetjes van Annemarie en Wim

  Comment by Annemarie en Wim de Vries — 2 April 2010 @ 15:04

 4. Hermen,
  goed om te lezen dat je positief denkt en droge humor houdt.
  Ondanks de lange route die je moet nemen.
  Toch goed wat P & W. teweeg brengen bij jullie in huize Lesscher.
  Knap om de gedachten daarop te richten.
  Alle heel veel sterkte de komende tijd.

  Groet, NIco & Joke.

  Comment by Fam. N de Heer — 2 April 2010 @ 16:04

 5. Blij te lezen dat het wel een positieve wending neemt. Er is nog een hele route te gaan en je weet uit ervaring wat je te wachten staat, maar deze uitkomsten geven je zeker weer energie.
  Hele goede paasdagen toegewenst met allen die je lief zijn.

  Een hartelijke groet van Teun van Dijk

  Comment by Teun van Dijk — 2 April 2010 @ 16:04

 6. Hermen de praatjesmaker. Zo mag ik het horen. Gaat het de goede kant op, Hermen? We blijven duimen.
  Groetjes, Ans en John.

  Comment by ans en john — 3 April 2010 @ 10:04

 7. Goed te horen dat de chemo’s aanslaan en je benauwdheid afneemt. En fijn dat je met de Paasdagen thuis bent, geniet er van!! Hang in there, veel sterkte de komende tijd en lieve groeten vanuit Varese.

  Ciao, Bart, Beer, Maud en Isa

  Comment by Bart en Beer — 3 April 2010 @ 15:04

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)