rulururu

post Kleine complicatie

April 30th, 2010

Filed under: Ziekte Hermen — hermen @ 15:04

En hopelijk blijft ie klein. Voor ik de laatste, zware chemo krijg, werden er zogenaamde focusonderzoeken gedaan, om te bepalen of er ergens nog verborgen infecties rondwaarden, met name in het keel-, neus- oorgebied (KNO arts) en in de mond (tanden en kaken, kijken of er verborgen wortelontstekingen waren). De tanden en kaken waren goed, maar de KNO arts heeft met behulp van een CT scan wel een sluimerende infectie gevonden in de neus- en kaakholtes rechts. En er is besloten dit wel aan te pakken voor de chemo, en wel middels een operatie, vooral omdat deze infectie een gevaar betekent voor herstel na de BEAM chemo.  Dus sta ik met spoedindicatie op de wachtlijst, waarschijnlijk volgende week. Betekent helaas wel weer een opname van een dag of 4, terwijl ik gehoopt had volgende week nog lekker thuis te kunnen zijn. De operatie gaat via de neus en het is de bedoeling dat ze de verstopte holtes leegschrapen en vervolgens de toegangen ertoe vergroten, zodat een verstopping die tot infectie leidt, voorkomen kan worden. De verstopping of sluimerende infectie die er zit, kan er al heel lang (meerdere jaren zitten), en ook een rol hebben gespeeld bij de problemen die ik twee jaar geleden aan het eind van de behandelingen ondervond. Dus op zich ben ik blij dat het wordt aangepakt.

Gelukkig wel helemaal onder narcose, want eenmaal met die camerastang in beide neusgaten poeren, zo recht onder je ogen, is ook wel genoeg.

7 Comments »

 1. Oeps vervelend
  Maar hopelijk is dit het waard, en kom je er straks makkelijker doorheen.
  So wie so is het goed als zoiets wordt aangepakt. En ik moet zeggen: je artsen pakken alles wel heel zorgvuldig aan.

  Zet ‘m op Hermen! Nog even doorzetten, en je bent er doorheen!
  Janse

  Comment by Janse — 30 April 2010 @ 16:04

 2. He, wat vervelend. Ik werd er al helemaal naar van, maar gelukkig gaat het onder narcose en hoop ik dat het probleem straks voorgoed verdwenen is. Jammer dat je nu niet wat langer thuis kunt zijn. Laten we hopen dat het je veel oplevert en de volgende kuur je minder klachten geeft. Veel sterkte en ik denk aan je.
  Mariet.

  Comment by Mariet — 30 April 2010 @ 18:04

 3. Dag Hermen,

  Ik heb bewondering voor je positieve instelling ondanks alles wat je moet meemaken en ondergaan. Ik hoop dat alles naar verwachting mag verlopen en wens je heel veel steun toe bij de volgende stappen op weg naar herstel.

  Een allerhartelijkste groet van Teun van Dijk

  Comment by Teun van Dijk — 30 April 2010 @ 21:04

 4. Dag Hermen,

  Jammer, maar het is niet anders.
  Als je er later last van krijgt, ben je nog verder van huis.
  Sterkte ermee. Ook het thuisfront sterkte gewenst.

  groetjes van Annemarie en Wim

  Comment by annemarie en wim de vries — 1 May 2010 @ 09:05

 5. Hoi Hermen

  Heel veel sterkte met dez operatie en het afmaken van de chemo.

  Groet
  David en Karin

  Comment by David en Karin — 1 May 2010 @ 11:05

 6. Sterkte maandag, Hermen ! Hopelijk herstel je hierdoor straks inderdaad sneller ; je instelling is in ieder geval bewonderenswaardig positief.

  Hartelijke groet,
  Paula en Asoka

  Comment by Paula en Asoka — 1 May 2010 @ 14:05

 7. Nou Hermen, wat fijn dat ze deze kleine complicatie hebben gevonden.Maar wel supervervelend!Heel veel sterkte met de operatie en herstel.

  En oh, wat fijn dat je helemaal onder narcose mag, want dat gepoer in je neusgaten lijkt me geen pretje om naar te kijken!

  Heb veel bewondering voor je positiviteit, Hermen.Blijf dit vasthouden!

  liefs, Marieke P.

  Comment by Marieke Peters — 2 May 2010 @ 10:05

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)