rulururu

post 6e Dag

May 20th, 2010

Filed under: Kamiel Kurt,Ziekte Hermen — marlies @ 23:05

Vandaag was de ijsjesdag. Tijdens de laatste (!!!) chemo eet Hermen ijs om latere schade in de mond te minimaliseren. Het is een korte toediening dit keer, een uur. Vandaag is Hermen wel wat misselijk en moest ook overgeven. Niet toen ik er met Kamiel was. Hermen en Kamiel hebben zich uitstekend vermaakt met de i-pad.

Die kleine Kamiel. Het heeft wat drama gekost om in het ziekenhuis te komen. Kamiel heeft het erg moeilijk met het feit dat ik veel weg ben. Ik heb het idee dat hij daarom zo vasthoudt aan vaste gewoontes. Vanmorgen heb ik wederom, tevergeefs, geprobeerd om Kamiel in zijn nieuwe sandalen te krijgen. Maar die winterjas, die is nu toch echt te warm, ik had die al in de was gedaan. Maar Kamiel raakt compleet overstuur, hij wil zijn winterjas aan. Ik zwicht en zeg dat hij de jas open moet laten. Dat gebeurt dus ook niet. Gelukkig heeft de auto airco. Voor we wegrijden zet ik de kleine auto samen met Kamiel aan de kant en neem de zonnebril uit die auto mee. Weer drama, die bril moet in de witte auto. Helaas voor hem, ik neem hem echt mee. Dan, even naar de winkel, de `groene winkel´. Een andere winkel hoef ik ook niet te proberen. Als ik wil afrekenen kies ik niet de gewone kassa, daar staan wat wachtenden. Ik neem de snelkassa en dat is een hele andere doorgang zonder loopband. Kamiel weer overstuur. De caissière geeft hem een knuffelbeestje, die neemt hij aan en smijt  weg. Afijn, een hoop gehuil en geschreeuw en de blikken van het winkelende publiek negeer ik maar.

Binnen het ziekenhuis is de kleine man onder de indruk van al die drukte. Vervolgens geniet hij van alle aandacht van papa én mama. Hermen is nog heel goed. Hij at wat en hij leest veel. Morgen, om 8 uur, is de stamcelteruggave. Hij kreeg vanavond een extra infuuslijn. Morgen vanaf  6 uur krijgt hij daar morfine door toegediend. De stamcellen worden namelijk terug in het bot, bekken, gespoten. Dus, morgen een zware dag……

9 Comments »

 1. Heel veel sterkte morgen!!!

  Comment by michiel & linda — 20 May 2010 @ 23:05

 2. Knuffel voor Kamiel!!

  En Hermen, ik denk morgen extra aan je. Dat het makkelijk zal gaan, en het de vruchten afwerpt waar het om te doen is.

  Slaap goed hopelijk!
  Janse

  Comment by Janse — 20 May 2010 @ 23:05

 3. Nou Hermen, je kan beginnen met aftellen.
  Hou vol en ga zo door.
  Sterkte en groeten,

  Jules

  Comment by jules — 20 May 2010 @ 23:05

 4. Wat een spanning, de komende dagen.
  Heel veel sterkte gewenst.
  Ook iedereen om je heen veel sterkte gewenst.

  groetjes van Annemarie en Wim

  Comment by annemarie en wim de vries — 20 May 2010 @ 23:05

 5. Sterkte de komende dagen, “keep positive”!!
  Dennis en Liesbeth

  Comment by Dennis en Liesbeth — 21 May 2010 @ 05:05

 6. Ook wij willen je llaten weten dat we vandaag extra aan jou (jullie) denken!! We zullen een kaarsje branden en hopen mèt jullie dat ná deze zware tijden de ZON eindelijk mag doorbreken in jullie gezin !!!!
  Hartelijke groeten, Piet en Ri@

  Comment by Piet en Ri@ Bos — 21 May 2010 @ 10:05

 7. Heel veel sterkte vandaag Hermen en Marlies!

  We denken allemaal aan jullie.

  Groetjes,
  Stefan & Kim

  Comment by Stefan & Kim — 21 May 2010 @ 10:05

 8. Hoi Hermen en Marlies,
  Wij denken ook dagelijks aan jullie.
  Morgen extra, laat de stam cellen maar komen, op naar een voorspoedig herstel.
  Geniet ondertussen vooral van jullie samen zijn. En laat jullie niet alles wijsmaken door een verpleegkundige!
  Blijf dus vooral lekker bij hermen in bed kruipen.
  veel liefs van de Diependaaltjes.
  Ps en een dikke knuffel voor de kids.

  Comment by Mireille en rob — 21 May 2010 @ 23:05

 9. Dat wordt een spannende dag morgen. Heel veel sterkte. Ik denk aan jullie.
  Liefs, Mariet.

  Comment by Mariet — 22 May 2010 @ 14:05

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)