rulururu

post Beroerder dan beroerd

May 24th, 2010

Filed under: Ziekte Hermen — marlies @ 21:05

Hermen is heel erg beroerd. Vannacht gelukkig samen goed geslapen. Het zware medicijn tegen de misselijkheid helpt het braken te onderdrukken maar het maakt hem hartstikke suf. Hij kan alleen maar plat op bed liggen, omhoog komen maakt weer misselijk. Maar ja, alles beter dan dat braken, dat maakte zijn toch al kwetsbare keel pijnlijk en misschien ook kapot. We wisten dat dit zou komen. De medische staf staat dan ook al klaar met allerlei pijnstillers (morfine, maar gelukkig nog niet nodig), zware anti-misselijkheid  en combinaties mogen ook, antibiotica, anti-schimmel, anti-virus. Dat een lichaam dit allemaal maar kan hebben vind ik ongelooflijk. Hermen wordt nu ook door het infuus gevoed. Zijn bloedbeeld zakt nu ook erg. Ook de leukocyten  zijn  weer laag en die gaan naar nul. En er niks wat ik kan doen.

Ik ga terug naar de kindjes. Verdrietig verlaat ik het ziekenhuis. Ik neem de tijd en rij door de straten waar ik als tiener doorheen fietste, langs het huis waar we woonden. Ondertussen luister ik naar “De Praktijk” op Radio 1. Het gaat over de hedendaagse beeldvorming van ziektes door de media, over positief denken, over de heldenrol als je kanker overwint zoals door Lance Armstong wordt neergezet. Ik luister instemmend naar o.a. Karin Spaink, (Hermen volgt haar ook op Twitter) “..er is niks hedonisch aan, het is een kwestie van hondsberoerd op bed liggen en de artsen hun werk laten doen…” , “….of je het haalt is kwestie van geluk of pech….

En dat is wat Hermen nu aan het doen is, het ergste ondergaan en hopen dat je het haalt.

4 Comments »

 1. Ach Marlies
  de tranen schieten in me ogen
  waar moeten jullie toch doorheen

  maar er doorheenkomen gaan jullie doen!!!!!

  Janse

  Comment by Janse — 24 May 2010 @ 21:05

 2. voor wat het waard is, we denken aan jullie, en sturen positieve gedachten in de hoop dat die toch iets uithalen, in de hoop dat jullie het niet alleen hoeven te ondergaan. (nonsens ik weet het). Maar toch heel veel Liefs Mascha, Anna Abel Bas.

  Comment by mascha — 24 May 2010 @ 21:05

 3. Moeilijk allemaal, hoor.
  Ook om er naast te zitten.

  Sterkte Marlies.
  Doe de groeten aan Hermen, als hij daar weer puf voor heeft.

  Annemarie en Wim

  Comment by annemarie en wim de vries — 25 May 2010 @ 11:05

 4. Och Marlies, wat een ellende.
  Krijg er een brok van in m`n keel, al die onmacht.
  Maar jullie redden het, blijf er in geloven!!!
  Sterkte, hou vol meid!
  Liefs en een platte knuffel voor Hermen,als hij er niet te beroerd van wordt.

  Marieke en Marc, Bram en Sanne.

  Comment by Marieke Peters — 26 May 2010 @ 16:05

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)