rulururu

post Bloed

June 13th, 2010

Filed under: Ziekte Hermen — hermen @ 13:06

En nu is het wachten, wachten op stijging van de bloedwaarden. De bloedplaatjes zullen het langst blijven dalen, dat doen ze nu ook nog maar dat is niet erg. Ook de rode bloedlichaampjes dalen nog dus voor een derde keer kreeg Hermen gisteren een bloedtransfusie. Maar het wachten is met name op de witte bloedlichaampjes, de leuko’s. Gisteren waren ze 0.3 en vandaag 0.6! Er wordt nu weer over naar huis gaan gesproken, het is een kwestie van dagen! Op de foto het infuus met de 3 lijnen, 1 voor de voeding, 1 voor het bloed en 1 voor de medicijnen. Nog even want Hermen moet weer zelf gaan eten, zijn mond en keel zijn hersteld. De voeding gaat vandaag van het infuus af. Het eten is nog wel een ramp omdat Hermen hier het eten verschrikkelijk vindt. Maar thuis zal dat wel weer goed komen.

In de rechterkolom, onderaan, onder “Links”, heeft Hermen statistieken gemaakt waarop hij de bloedwaarden bijhoudt. Ter vergelijking, de normale waarden zijn: HB: tussen de  8,5 en 11 (bij mannen), Leuko’s: tussen 4 en 10, trombo’s: tussen 150 en 400 (bij mannen).

5 Comments »

 1. Dit klinkt weer hoopvol en positief. Goed om te horen. Sterkte met wachten en aftellen. En af en toe wat lekkers van huis meenemen als het weer mag. We hebben een nieuwe tent, dus we kunnen plannen maken voor een logeerpartij in de tuin.

  Comment by Hester — 13 June 2010 @ 16:06

 2. Dat klinkt heel goed! alle stap(jes) in de goede richting tellen mee. En als er al weer gepraat word over naar huis gaan is dat helemaal een mooi vooruitzicht natuurlijk.
  Sterkte en we tellen mee!

  Oh, en voor wat betreft tenten in de achtertuin: Zullen we er een camping van maken? Nemen wij naast onze tent ook onze barbecue mee.

  Comment by Stefan & Kim — 13 June 2010 @ 22:06

 3. Ik heb de statistieken eens goed bekeken en zie alleen maar stijging. Dat is hoopvol en zeer positief. Het aftellen kan beginnen. Heerlijk weer naar huis. Nog even volhouden.
  Liefs,
  Mariet.

  Comment by Mariet — 15 June 2010 @ 01:06

 4. Hey Hermen
  Dat gaat alweer omhoog – goedzoo. Straks weer naar huis en famille — allemaal tenten in de tuin — wij komen pas eind Augustus (via Schotland – moet je ook ooit eens naar toe – je kan in ons huisje aan zee – prachtig – zie
  http://pagesperso-orange.fr/charleix/burnbank/
  Een dag of 5 of 6 – in Nederland – ik kom je opzoeken – moet toch iemand hebben om te kunnen klagen over mijn Thunderbird — Hou je haaks daar
  Justus

  Comment by Justus Krabshuis — 15 June 2010 @ 14:06

 5. Gefeliciteerd! Ik lees op Twitter (http://twitter.com/hermenlesscher) ondersteboven dat je naar huis mag!

  Dat zal heel wat prettiger zijn voor jullie allebei! Nu ga ik wel slingers ophangen en de vlag uitsteken (voor het voetbal doe ik dat niet, maar hiervoor wel!).

  Groetjes,
  Stefan

  PS. heb geen Twitter account, dus kan alleen hier reageren 🙂

  Comment by Stefan & Kim — 18 June 2010 @ 11:06

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)