rulururu

post Gastroscopie

March 28th, 2008

Filed under: Ziekte Hermen — hermen @ 22:03

Vandaag heb ik de gastroscopie gehad. Geen pretje, op je zij liggen, een bitje tussen je tanden en een slang naar binnen, even doorslikken, en daarna tellen ze de centimeters af (hoe diep de slang zit). Ze hadden wel even mijn slikorgaan verdoofd, omdat het sowieso erg pijnlijk was. het slikken was ook het probleem niet, mar daarna kreeg ik erge last van kokhalsneigingen en hoesten, wat het allemaal niet makkelijker maakte. Maar goed, er waren twee assistenten bij, waarvan er eentje bezig was mij continu te begeleiden en gerust te stellen (“rustig ademen”). Verder heb ik een beetje mee kunnen kijken op de monitor, en ik ben dus wel een van de weinigen die zijn eigen maag van binnen heeft gezien. Er bleek bovenin de slokdarm wel degelijk een infectie te zitten, en er zijn biopten genomen (hapjes) om te kijken wat het voor infectie is. Verder was de maag schoon, gelukkig. Als het een virusinfectie blijkt te zijn, kan dat ook verklaren waarom de leukocyten zo langzaam omhoog komen, maar dan is er geloof ik ook niet zoveel aan te doen. Enfin, Aanstaande woensdag krijgen we de uitslag, dan zien we wel weer verder. Ondertussen maar weer aansterken, en zo goed mogelijk proberen te eten.

2 Comments »

 1. Hoi Hermen
  Dat heb je ook weer doorstaan!
  In ieder geval is nu duidelijk waarom je zo’n last hebt van je slokdarm. Als een bacterie de infectie veroorzaakt, is het volgens mij gewoon te bestrijden met antibiotica. Maar je lichaam heeft gelukkig zelf ook veel herstelkracht, ook als het een virus is.
  Nu komt echt de lente, de zon zal je ook goed doen.
  Eet zacht, veel en lekker hoop ik!
  Janse

  Comment by Janse — 29 March 2008 @ 10:03

 2. Dag Hermen,
  Ja, dat zijn vervelende onderzoeken. Maar je hebt het weer gehad. Toch een goed weekend gewenst. Misschien zie je je gezin nog, dat is iets om naar uit te kijken. Heel veel sterkte gewenst met alles.
  Groetjes van Annemarie en Wim de Vries

  Comment by Annemarie en Wim de Vries — 29 March 2008 @ 11:03

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)