rulururu

post Door de rug

April 5th, 2008

Filed under: Familie,Ziekte Hermen — marlies @ 22:04

Laatst dacht ik nog, dat m’n lichaam het nog zo goed doet. Ik had een beetje last van de rug. Maar vrijdagochtend in de spits ging het mis. Ik greep Tymen en het schoot in m’n rug. Moet ik ook maar niet zo gehaast doen. Het leek even alleen lastig maar toen ik auto wilde gaan rijden bleek dit toch echt niet te kunnen. Gelukkig was zuslief aanwezig en zijn de kinderen gewoon op de crèche gekomen. Meteen door naar de dokter en het bleek onschuldig, een verkrampte spier. Advies, gewoon bewegen evt. met paracetamol. Ik wilde al naar de fysio maar dat hoefde nog niet. Van Hermen moest ik er meteen een warme kruik tegenaan leggen. Schoonmoeder wreef de rug in met midalgan, even slapen en inderdaad, het was een stuk beter. En geen gekke bewegingen meer maken. Maar nu voel ik ook hoe vaak ik dat wel doe, Kamiel en Ella uit hun ledikant tillen, Kamiel in en uit de box, Kamiel met wippertje vanaf de grond oppakken, terwijl ik op een stoel zit een onmogelijke draai maken om iets van de grond te pakken, de kinderen hun jas en schoenen aandoen en ga zo maar door.

Helaas, Hermen herstelt niet zo snel. Nog steeds zoveel pijn bij het eten. Nog zo moe. Vandaag was ik met de kinderen naar hem toe. De kinderen genoten maar Hermen kon het maar moeilijk aan. We hebben hem nog wel even naar buiten gekregen, lekker in het zonnetje.

Zijn ouders, zussen en ik staan er machteloos bij te kijken en doen allerlei alternatieve suggesties. Maar daar gelooft Hermen niet in. Die bekijkt een produkt meteen op verenigingtegenkwakzalverij.nl. Maar we hebben hem nu wel 3 x daags aan een speciale honing a 60 euro per potje. Hoewel Hermen nog wel een vloek ontviel toen hij ook nog de maat van het potje zag, neemt hij het nu wel braaf in als zijn moeder hem het brengt.

3 Comments »

 1. Lieve Marlies, Geen wonder dat zoiets gebeurt! Zoveel belasting. Spanning is ook altijd spierspanning, dus je lichaam wordt dubbel belast. Gelukkig dat het zo snel bijtrekt. Nu je je er ook van bewust bent zal het waarschijnlijk minder snel misgaan.
  Met Mensendieck of Alexandertechniek en dergelijke kun je – als er weer rustiger tijden zijn aangebroken- leren hoe je overbelasting van je lichaam voorkomt, zodat je ernstiger problemen die op de duur anders ontstaan kunt voorkomen. Hier spreekt weer een ervaringsdeskundige, met rsi, alles geleerd met vallen en opstaan.
  Trouwens goed om te horen dat Hermen al jullie suggesties zo kritisch checkt op de antikwakzalverijsite! Als Hermen niet meer kritisch zou zijn wordt het zorgelijk…
  Die honing klinkt overigens heel bijzonder.

  Sterkte morgen met het gesprek! Hopelijk wijst zich dan de weg uit dit doolhof.
  Janse

  Comment by Janse — 6 April 2008 @ 11:04

 2. Dag Marlies( en Hermen),
  Fijn, dat het met de rug weer iets beter gaat. Jij moet er niet wat bijkrijgen. Jullie hebben al zorgen genoeg.
  Veel sterkte nu en morgen met het gesprek.
  Hopelijk komt er wat uitsluitsel over wat er verder moet gebeuren.
  Groetjes van Annemarie en Wim

  Comment by Annemarie en Wim de Vries — 6 April 2008 @ 14:04

 3. Beste Marlies en Hermen,

  Jullie gaan weer een spannende dag tegemoet, daarom wilde ik even laten weten dat ik aan jullie denk. In deze situaties wordt er heel wat van een menselijk lichaam geeist. Eigenlijk is het een wonder dat een lichaam zoveel problemen aan kan. Ook Marlies heeft even een signaaltje gekregen dat alles maar niet vanzelfsprekend is. Goed nadenken bij wat je doet, kan vaak al een hoop fysieke problemen voorkomen.
  Tenslotte wil ik even reageren op een eerder geplaatste vogelvraag. Boomkruipers zijn bruinachtig en bewegen altijd van onder naar boven een boom in. Boomklevers zijn blauwachtig en kunnen zowel naar boven als naar beneden bewegen langs de boomstam.
  Het allerbeste voor de voorliggende periode, Teun van Dijk

  Comment by Teun van Dijk — 6 April 2008 @ 16:04

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)