rulururu

post Afronden behandeling

August 29th, 2010

Filed under: Familie — marlies @ 23:08

Afgelopen donderdag, de kinderen werden al vroeg ondergebracht bij buuv Reina. Hermen en ik gingen naar Groningen voor nogal wat afspraken, twee bestralingen, gesprek met de radioloog en naar een instrumentenmaker, voor de steunkous. Het gaat aardig goed met de trombose, Hermen loopt alweer normaal. Zeker toen hij de kous aankreeg, dat nam het beetje pijn wat er nog was, bij zitten of staan, weg. Tussendoor lekker geluncht in de stad en even op bezoek bij Jessica die vanuit Griekenland weer in Groningen is neergestreken.

Hermen had vandaag 2 keer een bestraling omdat hij op een dinsdag met de 20 bestralingen begonnen is. Dat betekend dat de laatste op een maandag zou vallen. Maar dat is niet zinvol, 2 dagen niet bestralen en dan nog een keer. Vandaar dat er vandaag 2 bestralingen waren.

Vrijdag was de laatste bestraling. En dit weekend hebben Gerard en Ria ons voor een rustig weekendje “weg gestuurd”. Ik wist nog wel iets waar ik met Hermen graag eens heen wilde. Zaterdag de kinderen naar hen te logeren gebracht. Vervolgens zijn we naar Ulrum, boven in Groningen, gereden. Daar hadden we een leuke B&B overnachting gevonden. ‘s Avond zijn we gaan eten in “het Schathoes” in Leens. Mooie locatie, bij een prachtige Borg. We hebben er zo van genoten, echt heerlijk gegeten. Ondanks de kleine porties was de laatste gang te veel voor Hermen. Hermen stort in, zoals wel vaker na het eten gebeurd. Dan moet Hermen echt even bijkomen. Maar Hermen is sowieso niet zo lekker. Hij lijkt een lage bloeddruk te hebben. Verder hoest hij sinds weken in toenemende mate. Zeker na de dubbele bestraling van afgelopen donderdag hoest Hermen verschrikkelijk, tot hij er duizelig van is. Heel jammer. Op zich voelt Hermen zich wel redelijk. Maar die hoest is zo uitputtend. Moet je je voorstellen dat je iedere ademhaling heel bewust en voorzichtig maakt, om de prikkeling in de luchtwegen proberen te voorkomen. We gingen dan ook na het eten meteen na het eten naar bed. Vervolgens goed en lang geslapen. En toch, Hermen werd wakker en voelde zich nog doodmoe.  De rest van de dag dan ook lekker niks gedaan. Nou ja, wel lekker gelezen.

De behandeling is nu dus afgerond. Nu moet de tumor gedood zijn. Hermen moet op krachten komen, revalideren, rusten. Volgende week hoeft Hermen niet naar Groningen! Maar het zal niet lang duren. Hermen heeft nu drie specialisten, de hematoloog, de radioloog en de stollingsarts voor zijn trombose. En bij alle drie moet hij op controle.

3 Comments »

 1. Fijn dat de bestralingen achter de rug zijn!
  Wat grappig, heb nooit geweten dat stollingsarts een beroep is…Hermen, succes met alle controles die er komen gaan, en sterk maar weer goed aan!

  liefs, Marieke.

  Comment by Marieke Peters — 30 August 2010 @ 20:08

 2. Wat hebben jullie toch een mooie mensen om jullie heen staan. Heerlijk dast jullie weer even samen konden uitblazen, na dit traject. En nu gaan we duimen dat het ook het beoogde effect heeft opgeleverd. Het is een hele veldslag geweest, maar jullie kunnen tenminste zeggen: we zijn er nog.
  Ik wens jullie met jullie kinderen en al die geweldige hulpen nog veel mooie ‘zonnige’ momenten toe, om weer moed voor de toekomst uit te putten.

  Een hartelijke groet van Teun

  Comment by Teun van Dijk — 30 August 2010 @ 20:08

 3. Hallo Hermen enMarlies,
  Klasse dat Hermende bestralingen zo positiefheeft kunnen ondergaan. makkelijker gezegd dan gedaan!
  Nu die rothoest nog de baas worden en dan ziet alles er weer wat beter uit.

  Veel groeten van Paula en Asoka vanaf de i-pad !

  Comment by Paula en Asoka — 1 September 2010 @ 20:09

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)