rulururu

post Wennen

June 17th, 2008

Filed under: Familie,Tymen — marlies @ 22:06

Kleine babietjes worden groot. En dan komt het moment dat zij moeten gaan wennen op de basisschool. School, iets heel magisch voor Tymen. “Als ik vier wordt dan mag ik naar school he?” Dit horen we al een tijdje. Maar het duurt nog 2 maanden voordat hij vier wordt en toch was vandaag het moment dat hij ging wennen op de basisschool. Omdat de vakantie er tussen zit.

Dus! Vanmorgen met papa naar school. Eerst buurjongetje Emiel ophalen. Emiel is 5 dagen jonger dan Tymen en is dus ook aan het wennen op school. Eenmaal in het grote nieuwe lokaal, met allemaal grote kindjes en een vreemde juf, toen was school plots niet meer zo magisch maar eng! Tymen klampte zich aan Hermen vast. Helaas, op een gegeven moment moest Hermen wel weg en dat gaf veel verdriet. Logisch, je bent nauwelijks vier en wordt je in zo’n nieuwe omgeving alleen gelaten! Toen we met z’n allen Tymen om 12:00 ophaalden hoorden we dat Tymen vrij snel op z’n gemak was. Hij had Emiel immers. Samen hadden ze de grootste lol in de bouwhoek gehad! Juf Denise zei dat hun gelach overal bovenuit was gekomen.

Niet alleen Tymen moest trouwens wennen. Ella liep thuis met haar ziel onder de arm rond. Tymen was naar school, dat begreep ze wel. We gaan hem vanmiddag halen, zei ik. Vervolgens heeft ze de hele ochtend lopen zeuren, “Tymen halen?”

2 Comments »

 1. Dit plaatje ziet er wel heel bekend uit!!
  Zo is Tom de afgelopen weken 3 keer naar de Corantijn geweest (met precies dezelfde rugtas).
  Het is allemaal zoooooo spannend.
  Wij mochten er beide ochtenden bij blijven
  helemaal alleen is hij dus nog niet geweest.
  Tom is er echt aan toe.
  Nina vond die onverdeelde aandacht wel heerlijk,
  lekker alleen spelen is ook wel eens leuk.
  Het is een echt poppenkind,
  wat een moedertje.

  Karin en Co

  Comment by Karin en Olav — 19 June 2008 @ 15:06

 2. Die foto is echt leuk geworden!!!

  Inderdaad kleine babytjes worden groot!
  Het is net als ik Emiel aankijk of hij groeit (letterlijk en figuurlijk)

  Ze lopen zo samen echt een nieuwe periode van het kleuterleventje in, toch fijn samen met iemand die je al een beetje kent
  Het zal een zeer bekent uitzicht worden die twee jongens voor ons uit lopen (rennen) de komende jaren.

  Reina

  Comment by Buurtjes van nr. 44 — 19 June 2008 @ 21:06

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)