rulururu

post EHBO

August 12th, 2008

Filed under: Tymen — marlies @ 22:08

“Jaarlijks 4.400 kindervoetjes tussen de spaken”.

En Tymen is in 2008 een van hen. Je weet het, in een spontane actie gebeurt het toch. Met z’n allen halen we Tymen en Emiel van school, opa op de fiets met Ella voorop, Reina┬ámet Barbara in de buggy, ik met Kamiel in de buikdrager.┬áTymen belandt bij opa achterop de fiets en voor je het weet……. Stom, stom stom, je weet het en toch gebeurt het, zijn voet tussen de spaken. Tymen gilt het uit, het ziet er vreselijk uit en je weet dat je hem weer vreselijk pijn moet doen om hem te bevrijden. Buren schoten te hulp. Als ik zijn laars uittrek verwacht ik een hangend voetje maar ik zie niks afwijkend. Tymen blijft gillen, voet bij buurvrouw onder de koude kraan. En ik wil maar 1 ding, een foto laten maken. Dus naar het ziekenhuis. Een wegafsluiting onderweg maakt me boos en dat maakt Tymen weer erg overstuur en heeft het steeds over papa. Eenmaal op de EHBO vraagt de verpleegkundige wat er is. Als ik vertel dat zijn voetje tussen de spaken heeft gezetten onvalt haar: “ook al”. Gelukkig blijkt het mee te vallen, zijn laars is zijn redding geweest. Er lijkt niks gebroken, er hoeft geen foto gemaakt te worden. Als we wachten op de administatieve afhandeling komt Tymen vertellen dat we stil moeten zijn voor het meisje dat op bed ligt te slapen. Inderdaad, dat zal het andere spaakslachtoffertje zijn, blijkbaar onder zeil gebracht, haar rechter voetje in verband, vers bloed komt er door heen. De arme schat, Tymen heeft geluk. Op de EHBO komen bij mij de emoties dan ook goed los. Zal opa ook wel gehad hebben. We gaan snel weer naar huis en Tymen gaan we even extra knuffelen.

3 Comments »

 1. gelukkig dat het goed is afgelopen. Behalve een # kun je er ook hele vervelende wonden van krijgen.

  Geeft Tymen een extra knuffel van ons.

  Comment by Michiel & Linda — 12 August 2008 @ 22:08

 2. Gad, wat zullen jullie allemaal geschrokken zijn!!
  Gelukkig valt het “achteraf” mee!!
  Ook een dikke knuffel voor Tymen namens ons!!

  Olav, Karin,
  Tom en Nina

  Comment by Karin en Olav — 14 August 2008 @ 10:08

 3. Dat viel mee, letterlijk..

  ik heb net gereageerd op 10 kilo, Fietskar en Kamiel 11 maanden, al loopt het aantal reacties op mijn scherm niet op,
  hopelijk zien jullie het wel vraagteken
  … een haatliefdeverhouding met mijn nieuwe pc…

  Nu is voor jullie niet meer de moeilijkste maar zeker ook nog niet de makkelijkste tijd. Een jaartje kun je daar rustig voor uitrekken…

  Groet en veel sterkte, zet m op
  Janse

  Comment by Janse — 17 August 2008 @ 18:08

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)