rulururu

post Weijen, weeien, wat?

August 31st, 2008

Filed under: Ella Maria,Tymen — hermen @ 23:08

Marlies ging eens een keertje boodschappen doen, of iets anders, voor een uurtje weg met de auto. Tymen is lekker buiten aan het spelen, ergens achter de schuur, Kamiel schuifelt bij de zandbak rond. Ella is binnen, met de poppen aan het spelen. Plots komt ze aanrennen, speen in de mond (heeft ze weer ergens gevonden…), overstuur huilend: “Weijen, weijen!” Ik vraag haar, “wat zeg je , pap kan er niks van verstaan.”. “WEIJEN WEIJEN”. Ik zeg, “Doe je speen uit, dan kan ik het verstaan!”. “Ella pakt de speen in haar hand, en staat voor me, stampvoetend: “WEIJEN! WEIJEN!”. Ik snap er nog steeds niks van, en probeer van alles, “Iets met je pop?”, “Wijs maar aan!” Niks helpt, Ella blijft huilend “weijen” roepen. Ze praat wel leuk, maar nog niet duidelijk, en als ze kwaad is, wordt het alleen maar onduidelijker.

Ik krijg ineens een ingeving: Tymen vragen! Hij snapt haar wel vaker beter dan wij! Ik met huilende Ella op de arm naar buiten, op zoek naar Tymen. Als we bij hem zijn, vraag ik wat Ella bedoelt. Ella, snikkend ondertussen, “Weijen, weijen”. Tymen: “maar mamma is al weg, kan niet meer!” en hij wil weer doorgaan met zijn fantasiespel. Ik vraag hem maar snel wat Ella precies zegt volgens hem. “Ella wil zwaaien, maar mamma is al weg met de auto”. Gelukkig krijg ik Ella nu snel stil met de belofte dat we heel hard gaan zwaaien als mamma zo terugkomt.

3 Comments »

 1. Ik moest erg lachen. Ik kon het voor mij zien. Maar slim opgelost met naar Tymen gaan voor een vertalling.

  Groetjes.

  Comment by kim — 3 September 2008 @ 22:09

 2. hoi lieve mensen,hier een berichtje van claudia van de sneeuwbes uit amsterdam.ik zat vorige week al te gluren op jullie onwijs mooi site en tja dan zal ik nu maar eens een berichtje achter laten.wat een leuke en mooie verslagen schrijven jullie zeg,van hermen heb ik ook alles gelezen en ik moet zeggen dat ik erg ben geschrokken van alles.ik hoop dat het vanaf nu alleen maar de goede kant op gaat.op de sneeuwbes gaat alles zijn gangetje behalve dat patricia weg is,ze heeft een baan dichter bij huis gevonden.we missen haar wel hoor.heel veel groetjes aan de kindjes en leuk om zo mee te mogen lezen,zo zien we ze opgroeien.
  groetjes van claudia

  Comment by claudia — 8 September 2008 @ 10:09

 3. Het gaat ook overal hetzelfde,
  wij vragen dan aan Tom:
  “Wat zegt Nina?”

  Groetjes,
  Karin en co

  Comment by Karin en Olav — 9 September 2008 @ 13:09

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)