rulururu

post Enige onduidelijkheid

January 4th, 2008

Filed under: Ziekte Hermen — hermen @ 20:01

Gister Dr. de Korte in Meppel gezien, een erg prettige arts. Hij begon meteen over de onduidelijkheid die er was over het wel of niet uitgezaaid zijn van de kanker onder het middenrif, ofwel is de vlek op de alvleesklier nu een uitzaaiing of een cyste. Hij is in eerste instantie van mening dat het wel een uitzaaiing is, en de radioloog in Meppel ook, en ze baseren dit op de CT scan van 27/11 en de PET scan van 10/12. Verder zegt hij ook dat hij het UMCG (Groningen) om een tweede opinie heeft gevraagd (door mij daarheen door te sturen), en dat hij dus in principe deze opinie (dat het een cyste is) overneemt. Groningen baseert de diagnose op een CT scan van 21/12, ofwel een maand later dan die in Meppel. Dr. de Korte zal de scan uit Groningen ook nog krijgen en evalueren, misschien dat er dan meer duidelijkheid ontstaat. Voor de behandeling maakt het gelukkig niet uit, dus noodzaak om nu direct nog meer diagnostiek uit te voeren is er niet. Theoretisch zou het kunnen dat ik in november een ontsteking had aan de alvleesklier, die daardoor oplicht op de PET scan, en dezelfde structuur heeft als tumorweefsel, en dat ten tijde van de Groninger CT scan dit inmiddels littekenweefsel is, en daarom de radioloog in Groningen zo zeker van zijn zaak laat zijn dat het geen tumorweefsel is, terwijl Meppel dus deze informatie niet direct heeft. Afijn, na drie kuren wordt er weer een CT scan gemaakt, ook van de buikholte, en dan zullen we het zien.

Belangrijker is verder dat Dr. de Korte blij was te horen dat er duidelijk verlichting in de ademnood optreedt, en ook dat hij dat niet anders had verwacht, hij is erg zeker van de behandeling, en dat maakt ons ook wel weer blij. Wat ons ook erg blij maakt is dat ik me erg goed voel, beter dan de week voor de chemo startte. Ik heb overal zin in, en kan alles doen wat ik wil met de kinderen, nergens last van, heerlijk. Alleen nog wel last van een nare kriebelhoest, ook een gevolg van de tumor.

10 Comments »

 1. Nou ze weten het wel spannend te houden!
  Maar het feit dat je goed op de chemo reageert is het belangrijkste lijkt me. En dat je je eindelijk goed voelt… dat is geweldig!

  Janse

  Comment by Janse en Han — 4 January 2008 @ 22:01

 2. Hermen, Marlies,

  Vervelend is de onduidelijkheid.
  We hopen dat die onduidelijkheid snel opgelost wordt in het voordeel van de kieste.
  Hermen: fijn dat je je wat beter voelt, dat geeft een goed gevoel over de behandeling.

  We leven mee en bidden voor jullie als gezin.
  O ja, niet jullie als gezin alleen ook de hele familie, en vriendekring, allemaal veel sterkte.
  Maar jullie wel in het bijzonder: veel moed en sterkte

  annemarie en wim de vries

  Comment by annemarie en wim de vries — 5 January 2008 @ 00:01

 3. YESS!!!!

  Klinkt erg goed Hermen,fijn die positieve berichten!

  Nou maar hopen dat je snel wat meer duidelijkheid krijgt.
  Sterkte komende maandag en ook met de naweeen.(goh, meestal zeg je zoiets tegen een net bevallen vrouw….)
  Toi toi,

  liefs Marieke P.

  Comment by Marieke & Marc — 5 January 2008 @ 11:01

 4. Kieste moet natuurlijk cyste zijn, Wim dacht teveel aan z’n eigen kiespijn met de kerstdagen(2 x tandarts, 1x kaakchirurg)
  Sterkte met alles

  gr.van Annemarie

  Comment by annemarie en wim de vries — 5 January 2008 @ 12:01

 5. Tja Hermen, je blijft nog even overgeleverd aan de Goden.
  Keep up the good spirit!!
  Wij leven erg met jullie mee en blijven alles op de voet volgen.

  Hartelijke groet van Paul en Karin

  Comment by Paul en Karin — 5 January 2008 @ 15:01

 6. Hoi Hermen en Marlies,

  Gisteren teruggekomen uit Kenia, een hele ervaring! Veel aan jullie gedacht daar. Zojuist de ontwikkelingen van de afgelopen twee weken gelezen. Mooi om te lezen hoe jullie samen met de situatie omgaan. Fijn dat je je de laatste dagen beter voelt Hermen! Klaar voor de volgende ronde morgen. Hopelijk krijgen jullie snel meer duidelijkheid en zet de stijgende lijn zich door. Het is vast niet altijd eenvoudig nu maar probeer ook met elkaar de “Hakuna Matata” momenten te pakken!

  Hartelijke groet en heel veel sterke gewenst!!!

  Klaas Jan en Monique

  Comment by Klaas Jan — 6 January 2008 @ 15:01

 7. Hoi lieverds,
  Wat een leuke foto van jullie kids. Heerlijk om een stukje vrolijkheid te zien in deze klotetijd! We leven erg met jullie mee en hebben veel respect voor jullie moedige manier om hiermee om te gaan. Een hele hele dikke knuffel voor jullie allemaal, Bob en Marjan

  Comment by Bob en Marjan — 6 January 2008 @ 21:01

 8. Hoi Hermen en Marlies,

  We willen je heel veel sterkte wensen met de 2e kuur morgen!!!
  Zet hem op!! En zoals je eerder schreef: AANVALLEN!!!!!

  Groetjes Sander en Janet

  Comment by Sander Freriks en Janet van Rens — 6 January 2008 @ 22:01

 9. Hoi Hermen en Marlies

  Jammer dat er nog onduidelijkheid is, maar heel erg prettig dat je je een stuk beter voelt en dat de arts ook blij is met de voortgang. Sterkte nog voor de volgende ronde chemo!

  Comment by David en Karin — 7 January 2008 @ 14:01

 10. Hoi Hermen en Marlies,

  Ik wil je heel veel succes wensen met de tweede chemo, ik hoop dat deze je weer meer lucht gaat geven. Succes met het regelen deze week weer Marlies, laat het weten he, we hebben gemerkt dat het einde van de wereld in Alteveer niet zo ver is, ik kom met plezier een middag oppassen, schoonmaken, schilderen etc. heel veel liefs, Mascha, Bas, Anna en Abel.

  Comment by mascha — 7 January 2008 @ 14:01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)