rulururu

post Chemo 2

January 7th, 2008

Filed under: Ziekte Hermen — hermen @ 21:01

Vandaag de tweede chemokuur gehad, nu poliklinisch in Meppel. Tymen en Ella zijn gister naar Opa en Beppe gebracht, door Marlies, terwijl ik met Jules en Onno uit eten was, erg gezellig, en leuk om te doen zolang ik zo weinig last had van de chemo. Vanochtend naar Zwolle gereden, waarna mijn lieve moeder me naar Meppel bracht, waar ik dus de tweede kuur kreeg, eerst weer 4 uur Rituximab, en dan in 1,5 uur de chemo, al met al dus de hele dag op een bed zittend, beetje lezen. Helemaal niks gevoeld (en dat is goed, want mocht je de Rituximab niet verdragen, dan merk je dat meestal meteen), maar vanavond merk ik dat mijn spieren weer behoorlijk sloom worden, en ikzelf futloos. (Dus snel nog even dit tikken.)

Het was wel heerlijk, de afgelopen dag of 5, sinds ik weer in Alteveer kon zijn, veel met de kinderen en Marlies, vrienden op bezoek. Het is vooral ook heerlijk om te ervaren dat ik het ook weer beter kan hebben, en fitter kan zijn. Het is nog lang niet 100%, maar komt al aardig in de goede richting. Ofwel, helemaal klaar voor de volgende veldslag!

En, zoals mijn goede vriendin Kim aanhaalde, zei Camus al: “In the depth of winter I finally learned that there was in me an invincible spring.”

7 Comments »

 1. Hoi Hermen en Marlies,

  Wat is het toch fijn dat jullie ons zo op de hoogte houden. De tweede chemo zit er in en hopelijk is er dus weer een stap gezet op weg naar de genezing. Ik hoop dat je je snel weer fit genoeg voelt om terug te gaan naar jullie schattige huisje.
  liefs, Mas, Bas, Anna, Abel.

  Comment by mascha — 8 January 2008 @ 14:01

 2. Lieve Hermen en Marlies,

  Ik houd jullie nog steeds in de gaten. Heel veel sterkte wederom in deze zware dagen. Hermen rust goed uit en Marlies sterkte met de kinderen en denk ook goed aan jezelf.
  liefs Hester

  Comment by Hester — 8 January 2008 @ 22:01

 3. Dag Hermen en Marlies,

  Zijn jullie nu weer een paar dagen gescheiden na de chemokuur?
  Het is wel erg moeilijk allemaal.
  Heel veel sterkte met alles.

  groetjes van Wim en Annemarie de Vries

  Comment by Annemarie en Wim de Vries — 9 January 2008 @ 21:01

 4. hey grote neef,
  straks ren je weer rondjes om het huis, verkleed als spook achter de kids aan. Ben ik nooit vergeten, dus je was een goed spook.
  Klinkt goed dat je fitter bent, erg goed!

  hang in there,
  Tom

  Comment by tom & ellen — 9 January 2008 @ 22:01

 5. Hoi !

  Ben benieuwd hoe het gaat deze tweede ronde. Hoe dan ook, Hermen, blijf denken aan hou snel je toch weer energiek was de vorige keer !
  Marlies, ik hoop dat je je spruitjes niet teveel mist!
  dikke kus voor Kamiel

  liefs Monique

  Comment by monique — 9 January 2008 @ 23:01

 6. Hoi Hermen,

  Gelukkig dat je je weer wat beter en fitter voelt. Klaar voor de 2e ronde!! Hopelijk kun je weer snel bij je gezin zijn. Fijn dat je iedereen zo op de hoogte houdt. Sterkte en wat een mooi plaatje van de kindjes!

  Groetjes,
  Dennis, Liesbeth en Ria

  Comment by Dennis en Liesbeth — 10 January 2008 @ 05:01

 7. Lieve Hermen en Marlies,
  Het is al een paar dagen stil op de weblog. Ik ben bang dat dat is omdat het allemaal erg zwaar is voor jullie. Wij leven nog steeds heel erg mee en denken veel aan jullie. Hou moed!
  Maurice & Dorien

  Comment by Dorien — 10 January 2008 @ 08:01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)