rulururu

post De slager en de vegetariër

January 12th, 2008

Filed under: Familie — marlies @ 13:01

Het zijn alweer enkele weken geleden dat ik met de kinderen thuis kwam en Hermen bezig was om een vriendelijke meneer te bedanken voor zijn aangeboden dienst. Deze meneer Zomer woont hier nl. in de buurt, houdt wat koeien en die zijn klaar voor de slacht, of we een deel van een koe willen kopen. Maar ja, zijn vrouw is vegetariër… Tot Hermens verrassing heb ik wel belangstelling. Zelf eet ik geen vlees maar een paar keer per week maak ik wel wat voor de kinderen en Hermen klaar, wel altijd biologisch vlees. En dit lijkt mij heel biologisch vlees, de koeien staan hier in de wei en worden in de buurt geslacht, niks geen gesjouw met die dieren door heel Europa. Dus, vandaag was het zover, onze 16e deel koe werd geleverd a 70 euro. Meneer Zomer had gezegt dat het wel in het diepvriesje boven de koelkast kon maar gelukkig hebben we vorige week een diepvries erbij gekocht want het is ontzettend veel vlees. Meneer Zomer verteld me wat het allemaal is en ik ga aan de slag om het in porties te verpakken. Al snel weet ik niet meer wat wat is maar gelukkig staat het er ook op en hoe je het moet klaar maken, ‘rosbief, 1,5 uur op 150 graden in de oven’. Twee uur later klaar en een aanrecht vol met bloed (nee, viel wel mee) en we hebben 4 grote braadworsten, 1 rollade, 13 porties gehakt, nog een grote worst, 8 magere braadlappen, 5 biefstukken, een rosbief voor 5 à 6 personen, sucadelappen, riblappen (draadjesvlees?), 2 porties nasivlees, 2 grote entrecotes, 5 borstlappen (veel vet!) en dan nog een zak botten met ook nog veel vlees eraan in de diepvries liggen. Alles bij elkaar zeker 70 of 75 porties vlees, dan is 70 euro niet veel. Ik vraag me af waarom niet iedereen dit doet. Dus, als iemand nog belangstelling heeft, 29 januari wordt er weer een arme koe geslacht die nog niet in z’n geheel verkocht is………..

5 Comments »

 1. Dag Marlies en Hermen,

  Een grappig verhaal. Zoiets maak je alleen mee op het platteland.
  Ondanks alles kunnen jullie hier vast wel om lachen.
  Dat moet ook wel ,anders houd je het niet vol.

  Dit weekend waarschijnlijk weer een fijn weekend met elkaar. Geniet ervan.
  Heel veel sterkte met alles.

  En misschien wordt de vleesberg wel wat kleiner……….?

  groetjes van Annemarie de Vries(ook namens Wim)

  Comment by Annemarie en Wim de Vries — 12 January 2008 @ 21:01

 2. Leuke verhaal! Gaaf mij wat heimwee naar Amerika. Waar ik ben opgegroied, hebben wij altijd een boer in de buurt die af en toe een koe slachtte. Verser kan het niet en ook inderdaad gezond zeker als je zie dat ze in de wei naast je grazen. Zo zie je dat ze ook een dierenwaardig leven hebben.

  Blijf sterk. Probeer de goede dingen in je levens te vinden. “Humor heals!”

  Liefs,
  Kim (en Stef en Nadine, Jake en Nika)

  Comment by Kim — 13 January 2008 @ 14:01

 3. Beste Marlies,

  Wat een verhaal. Arme koe,( mijn dochter van toen 3 jaar had een goed antwoord toen ik ze vroeg of ze wist dat het lekkere stukje vlees op haar bord van een echte koe kwam.’O ja!, maar hij was toch al dood’.)

  groetjes, Wim en Renske

  Comment by Renske en Wim — 13 January 2008 @ 14:01

 4. Dag Marlies en Hermen,

  Veel te laat, merk ik nu, stap ik binnen in jullie wereld, die inmiddels tot kleine proporties is teruggebracht. Het draait immers om Hermen, de vooruitzichten, of ze hoopvol zijn of bedreigend, om jou Marlies en om de kinderen. Ook om jullie lieve (schoon)ouders Ria en Gerard en natuurlijk om jullie broers
  en zussen en vrienden.
  Vanmorgen heb ik nog met Gerard gebeld en jullie webadres opnieuw gekregen. In de hectiek van kerst was het adres verdwenen.
  Hermen en Marlies, wij zien jullie niet vaak, maar af en toe horen we hoe het jullie vergaat. Op afstand leven we mee, maar nu willen we toch jullie direct laten weten hoezeer ook wij ons aangegrepen voelen door deze dreigende aandoening.
  In vogelvlucht heb ik de diverse verslagen gelezen en ik heb begrepen dat jij, Hermen, een positieve houding kunt blijven opbrengen. We kenden je altijd al zo, maar nu blijkt dat het geen pose is. Al komt het er nu wel op aan om vol te houden en positief te blijven. Het schijnt bij velen geaccepteerd te zijn dat een positieve instelling een genezende uitwerking/invloed heeft op je fysieke zijn.
  Als je de quantumfysica erbij neemt zou dat kunnen kloppen, omdat je lichaam eigenlijk niets anders is dan energie die met alles en iedereen is verbonden. Zo kunnen zelfs je naasten en zelfs ‘vreemden’ jou helpen met hun op jou gerichte energie.
  Vroeger werd dat (witte) hekserij of (witte) magie genoemd.
  Hermen, je merkt wel dat ik weer ‘afdwaal’ in literaire en (semi-)wetenschappelijke richting. Vroeger wisselden we daarover onze ervaringen uit, wellicht doen we dat weer, als je daar prijs op stelt.
  Houd goede moed, blijf sterk, ook jij Marlies, en probeer met elkaar en met de (morele) steun van al jullie familieleden en vrienden het leven als zinvol te zien, hoe ‘onrechtvaardig’ het ook lijkt.
  Vanaf nu zullen An en ik jullie website regelmatig bezoeken.
  Hartelijke groeten van ons beiden: Ad & An

  Comment by Ad & An van Hertum — 14 January 2008 @ 15:01

 5. Plaateland op zien best!
  Mijn ‘slagers’-hart gaat sneller kloppen!
  Ons vrieskistje is echter wel te klein…
  We komen graag weer langs om de voorraden te bekijken 🙂
  Groetjes, Goof

  Comment by Govert — 14 January 2008 @ 21:01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)