rulururu

post Tymens eerste optreden

November 6th, 2008

Filed under: Tymen — marlies @ 22:11

Hier weer een berichtje uit Alteveer. Alles gaat zo z’n gangetje en dus niet zo veel spectaculairs te vertellen. Maar gisteren was het “dankdag”. Voor diegene die niet weten wat dat is, net zoals Hermen en ik dat ook niet wisten, verwijs ik naar de uitleg op Wikipedia. Enige tijd terug kwam Tymen met een briefje thuis dat i.v.m. dankdag donderdag 6 november de school i.p.v. 8:30 om 9:00 zou beginnen. We begrepen dat er een kerkdienst was waar je dan heen kon gaan. Ach, dachten Hermen en ik, leuk maar daar gaan wij toch niet heen. Tot we hoorden dat iedere klas in de kerk zal optreden, Tymen ging met zijn klas in de kerk zingen. Oke. Vooruit dan. Gisteren was het dan zo ver. Opa Gerard kwam ook kijken. Hermen bleef bij Kamiel, die ziek was, en zelfs Ella mocht mee. Nu zijn er 2 kleine kerken in Alteveer en Kerkeveld. Over deze 2 kerken werden de 8 groepen verdeeld. Wij er op tijd al heen want inderdaad, de kerk in Kerkeveld, waar Tymen ging zingen, zat al snel afgeladen vol met 4 klassen kinderen, ouders, buren, trotse ouders, opa’s en oma’s. Gelukkig zaten wij vooraan. Bij vriendje Emiel. Verbaasd keken Ella en Tymen rond toen plots de gemeente het eerste lied aanhief. (De technische vooruitgang is de kerk niet voorbij gegaan, met een beamer werd de tekst op een scherm geprojecteerd. Karaoke, zei opa). De toneelstukjes van groep 5 en 7 vonden ze wel leuk maar dat gepraat van die meneer daar boven (was overigens allemaal kort en voor kinderen behapbaar) verveelde. Ella zat vreselijk te wiebelen en vertelde mij dat ze naar huis wilde. Tymen keek zijn ogen uit. En eindelijk, toen mocht hij met zijn klas en groep 3 gaan zingen! Nou, dat wilde hij wel! Op het podium pakte hij ijverig het handje van het meisje naast hem. Die vervolgens die hand los schudden wat dat moest later! Emiel naast hem. En toen zingen, dat wou hij wel maar verlegen was hij ook, dus hij zong met zijn kaken stijf op elkaar. Zie hier, een filmpje waar zijn moeder geen genoeg van kan krijgen…………………

(Als je op het ikoontje rechtsonder klikt, naast het volume regelaartje, kun je de video groot zien, en is hij niet afgesneden aan de zijkanten.)

4 Comments »

 1. Wat zijn ze dan nog klein hè en toch zo stoer. Volgens mij zag ik zijn mond wel bewegen. Hij is toch die met de streepjestrui? Wat een vredige tekst. mees zong met zijn klas “ik ben lekker stout” van Annie MG Schmidt.
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
  Veel liefs van Hester

  Comment by Hester — 6 November 2008 @ 23:11

 2. Wat een enig filmpje. Tymen zingt misschien niet in volle borst mee, maar de handjes gaan wel op tijd omhoog. Ik blijf genieten van jullie verhalen. Groetjes aan ieder en veel liefs, Mariet.

  Comment by Mariet — 7 November 2008 @ 13:11

 3. ja, ik was vroeger altijd vrij van school op dankdag EN biddag (dat is in het voorjaar)

  Comment by Linda & Michiel — 9 November 2008 @ 09:11

 4. Ja wat een belevenis was dat, en ja wat smelt je dan als moeder,had tijdens het zingen een paar keer oogcontact met Emiel en hij stond dan gewoon te stralen (iets wat hij zeker van mijn gezicht kon aflezen)
  Wanneer ze de armen in de lucht steken dan worden ze bijna opgetild die jongens…
  Nu op naar het volgende evenement..

  Groetjes Reina

  Comment by De buurtjes nr. 44 — 10 November 2008 @ 23:11

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)