rulururu

post Suf

November 27th, 2008

Filed under: Ella Maria,Familie — marlies @ 21:11

Er zijn al een aantal boeken over geschreven, over de moeder met kleine kinderen, de hectiek die de kleine kindjes teweeg brengen, de combinatie kind en werk en de komische dingetjes die je meemaakt. Ik herinner mij trouwens ook een reclame over een man die, nadat hij zijn kleine peuter verzorgt had, met een afgekauwde boterham op zijn schouder op zijn werk aan kwam. Op dit weblog stond ook al eens een verhaaltje over Tymen op de crèche die mij herinnert aan het feit dat de trap die dag zou komen. Laatst had Hermen ook zoiets. Staat hij met Tymen onder de douche en vertelt Tymen dat hij die maandag verkleed naar school moet. Kon Hermen nog snel wat verzinnen met een spencer, een strik en een bolhoedje. En had ik al verteld dat ik afgelopen 3 november, toen ik de kindjes op de crèche achter had gelaten, naar mijn werk rijd en met dat ik radio 1 opzet weer terug keer in de “gewone” wereld, zonder de alsmaar om aandacht vragende kindjes, dat ik mij toen plots bedacht dat ik die dag jarig was. Goed, maar vanmorgen ging alles wel goed. Alleen Ella sliep uit. Niet zo gek. Gisteravond ging ik naar yoga en Hermen bracht de kids naar bed. Maar Ella wilde niet, mama moest haar naar bed brengen. Hermen heeft alles geprobeerd maar ze bleef boos onder de tafel zitten. Tot 9 uur, toen heeft Hermen haar eindelijk in bed gekregen. Dus die sliep uit. Ik riep vanmorgen zachtjes haar naam: Eeellaaaaa, ben je wakker? Ella, hard: “jaha”. Ik: “kom je uit je bedje?” Ella: “Neehe”. Afijn, even later zat Kamiel al klaar in de auto en moest zij bij wijze van spreken nog aangekleed worden. Ja, dat vergt een hoop geduld en creativiteit om met haar nee-fase om te gaan. Maar ik zei al, het ging vanmorgen allemaal wel goed. Het lukt mij zelfs om niet als laatste de vergadering binnen te komen. Hèhè, nog wat suf maar ik zit. Tot plots mijn oog valt op de zoom van mijn wikkeljurk………..inderdaad, binnenstebuiten……………………..

2 Comments »

 1. hahahahahaha

  Heerlijk toch, dat ons allemaal dat soort dingen overkomt!
  Ja morgen mag ik weer werken!
  We hebben (sinds gister) de sleutel van ons nieuwe huis.
  Planning: verhuizen voor de kerst.
  Tom tot aan de kerstvakantie naar de Corantijn.
  Diegene die bedacht heeft dat verhuizen in de sinterklaas-ijd wel kan….. Ons nieuwe adres volgt.

  Groetjes Karin en Co

  Comment by Karin en Olav — 27 November 2008 @ 22:11

 2. beste marlies en hermen.

  We lezen nog steeds jullie weblog.
  Nu wat ontspannener als een poos geleden.
  We reageren ook niet meer zo frequent.
  Maar dit verhaaltje brengt een glimlach op m’n gezicht.

  Regelmatig zijn Niels (onze zoon) en Jolanda (onze schoondochter) bij ons.
  Afgelopen weekend ook.
  Ze wonen in Dodrecht.
  Jolanda werkt in Zeist (2 dagen in de week) .
  Ik denk altijd: wat vermoeiend zo’n reis; of uit Dordrecht, of als ze bij ons zijn>doopnaam Annemarie >>ik kan niet nalaten dit erbij te vermelden) zegt: mama wat ga jij morgen doen.
  Jolanda antwoord: mama gaat morgen uitrusten, ze gaat werken!!

  Ja, het is wat met de gezinnen waarvan vader en moeder werken.
  Begrijp me niet verkeerd: ik ben daar heel erg voor.
  Zo heb je allebei iets anders dan alleen: moeder zijn, vader zijn, en het huishouden >>hoewel er ook niets mis is met mensen die daarvoor kiezen.
  Maar het is wel een organisatie en een hectisch gebeuren: de combinatie je vol inzetten voor je gezin en voor je werken.

  Fijn dat alles zo goed gaat bij jullie.
  Dit is wat we jullie al die tijd hebben toegewenst en toe gebeden!

  Geniet van elkaar en geniet van je kinderen!!

  Comment by Annemarie en Wim de Vries — 27 November 2008 @ 23:11

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)