rulururu

post “Pikerje net, ‘t komt dochs oars”

December 6th, 2008

Filed under: Familie — marlies @ 22:12

Even een update. Afgelopen woensdag was ik voor het laatst geplande onderzoek naar het ziekenhuis, het EMG, (d.m.v. electische schokjes de werking van zenuwbanen beoordelen). Na dit onderzoek had ik een afspraak bij de neuroloog. En die kon mij definitief geruststellen. Het eerder bloedonderzoek liet geen spierafbraakstoffen zien. Het EMG liet geen afwijkingen zien. Alleen de MRI (wat een prachtige foto van mijn binnenste!) liet een kleine afwijking in de nek zien,  een “bulging disc”. Dit is een vroeg stadium van een hernia en kan spontaan genezen. De vernauwing van de zenuwbanen was op de MRI in ieder geval niet groot genoeg om mijn klachten te verklaren. Misschien is het wel groter geweest en is het nu herstellende. Dat zou overeenkomen met de afname van mijn klachten. Dus, geen enge ziekten onder de leden! Zoals iedereen mij al geruime tijd probeerde gerust te stellen. Gerard en Ria hadden me al een wandbordje kado gedaan met de tekst uit de titel van dit stukje. Alleen kon ik dat nog niet geloven. Wel hoopte ik dat die anderen gelijk zouden krijgen. En dat is dus gebeurd.

4 Comments »

 1. Fijn Marlies!
  Een hele geruststelling.
  En vooral ook fijn dat je klachten afnemen natuurlijk!

  Iemand zei pas precies deze spreuk tegen me… maar wat is ook weer ‘oars’?
  Janse

  Comment by Janse — 6 December 2008 @ 22:12

 2. Hoi Marlies & Hermen,

  Mooi nieuws. Ik vroeg me laatst al af of er al nieuwe uitslagen waren. En voor wie niet weet wat deze (Friese) spreuk precies betekend: “Pieker niet, het loopt toch anders”.

  Groeten, jules

  Comment by jules — 6 December 2008 @ 23:12

 3. Fijn nieuws,
  jullie hebben je portie ookal gehad!!!

  Karin en Co

  Comment by Karin en Olav — 6 December 2008 @ 23:12

 4. Hè gelukkig maar. De medische molen kan stoppen met draaien. Nu heb je in ieder geval een chek-up gehad.
  Je gedachten weer op nul en genieten van het leven en de kinders.
  Liefs Hester en de mannen

  Comment by Hester — 7 December 2008 @ 00:12

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)