rulururu

post Stagebezoek

January 29th, 2008

Filed under: Familie — marlies @ 00:01

Vandaag weer naar mijn werk gegaan en ik ga eerst op stagebezoek. De plaatsen waar mijn leerlingen stage lopen zijn in de wijde omtrek van Hardenberg. En zo leer ik de omgeving mooi kennen. Vandaag ging ik naar Radewijk, een klein plaatsje aan de Duitse grens. De omgeving is wel mooi, ik vind de boerderijen een beetje twents aandoen. Het schooltje (66 leerlingen) ligt net buiten het dorpje, een heel rustig plekje met aan alle kanten uitzicht op de weilanden. Mijn leerling ziet me al aankomen en helpt me het kindveilige hek open te maken. Haar begeleidster is er nog niet en in afwachting van haar komst schuif ik aan in de kring van de groep 1 & 2. Zo schattig, er wordt goed gezongen en het is me meteen duidelijk, het gaat hier om een christelijke school. M’n hart smelt bij die zien van al die kleine koppies en ik kan het nauwelijks geloven maar in september zit Tymen er ook zo bij. Weer terug naar school. Ik neem een andere route om de omgeving nog een beetje te verkennen. Ik rij nu echt aan het eind van Nederland. Op een driesprong moet ik kiezen, of ik ga naar Duitsland of naar “achterin”. Wat een rust hier, smalle weggetjes en geen verkeer. Maar als ik een kleine t-splitsing nader staat er voor de zekerheid toch het verkeersbord: ‘pas op, gevaarlijke kruising’. Geen idee wat het gevaar is, veldmuizen? Maar men is voorzichtig hier, verderop de stille rustige weg weer een kruising, dit keer met flinke verkeersdrempels.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)