rulururu

post Schaatsgekte

January 11th, 2009

Filed under: Familie — hermen @ 23:01

Het begon allemaal afgelopen zaterdag, we hadden niets gepland dit weekend, ikzelf (Hermen) zou zaterdag uit eten gaan met Ellen. Verder niks. Maar Ellen skypde al, “kun je niet wat eerder komen, dan kun je nog even schaatsen op de Wijde AA?”. En Gerard belde met Marlies om te vragen of Tymen niet mee kon komen, kon ie blijven slapen en ook schaatsen, het was zulk prachtig weer en het ijs was mooi. Dus zaterdagochtend begon het, eerst met het als een razende rondbellen waar we nog schaatsen konden kopen/lenen. Buren, familie, alle fietsenmakers in de buurt, en uiteindelijk geluk bij Kloeze in Zuidwolde, ik erheen, en meteen schaatsen voor mezelf gekocht en ook nog een sleetje meegenomen. Echter geen krabbetjes, en die wilden we toch ook, dus verder zoeken, en uiteindelijk in Hoogeveen in een sportzaak gevonden. Vervolgens het hele spul in warme kleren, jassen, sjaaltjes, handschoenen, mutsen en laarsjes gehezen en in de auto naar Zwolle.

Aldaar prachtig ijs, heerlijk geschaatst, zere voeten, heerlijk geschaatst en weer zere voeten. Tja, je hebt twee soorten mensen, diegenen die met een mooie slag, recht op de schaats over het ijs zoeven, en degenen die zwikkend in hoge plastic schoenen nog maar net kunnen blijven staan, en soms ook nog wat vooruit waaien. Ella en Kamiel in de slee op het ijs, ze vonden het prachtig! Tymen, helaas, hij zag een paar honden op het ijs, en dus hoefde het allemaal niet meer zo voor hem, hij is niet in de buurt geweest. Volgend jaar Ella maar op de schaatsen, dus. Marlies had al lange tijd niet meer geschaatst, en werd een beetje gepusht om het toch maar even te proberen, en dus de lage noren van Ellen ondergebonden, en vervolgens heeft ze heerlijk geschaatst, ze wil maar door (ondanks mijn zere voeten, dus). Ik wist nog niet dat mijn vrouw ook kon schaatsten. De moeite om voor Tymen schaatsen te kopen mag dan tevergeefs zijn geweest, verder is het een heerlijke middag. Gezellig met de familie op het ijs met het gemak van oma’s woonkamer 10 meter van het ijs.  De wijde Aa is prachtig en toch zo rustig. Terwijl de kinderen binnen spelen en verzorgd worden door oma en tantes, kunnen wij even heerlijk schaatsten. Zo genoten. Dus zondags hebben we dit herhaald.

Voor foto’s: Zie digiphotos.

1 Comment

  1. Wat een fantastische reportage! Echt schitterend!

    En Hermen, je hebt weer een buikje… wie had dat gedacht vorige winter!

    Hier lag voor het eerst al het Rembrandtparkwater dicht en er werd ge-ijshockey’d. Wat een een pleziet om naar te kijken vanuit ons raam.

    Voordeel is dat er nog minstens twee kleintjes in Tymens schaatsen gaan groeien.

    Hartelijke groet, Janse

    Comment by Janse — 12 January 2009 @ 18:01

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)