rulururu

post Griepepidemie

January 15th, 2009

Filed under: Familie — marlies @ 22:01

Op de radio hoorde ik berichten over de griepepidemie. In BelgiĆ« was er sprake van een epidemie, en Nederland nog niet. Het had te maken met percentages. Dan is huize Lesscher niet representatief, hier heeft de griep 100% toegeslagen. Afgelopen zondag, na een ochtend winterpret sloeg de griep snel en hard aan bij Kamiel Kurt. Arm kind, hij kon niks anders dan op je hangen. Maandagavond begon Hermen te hoesten maar de volgende dag vertrok hij vroeg naar Enkhuizen. Die dag voelde ik een griep opkomen en wist het al, als ik al ziek ben, dan is Hermen helemaal beroerd. Inderdaad, hij kwam heel ziek thuis en is dat tot vandaag gebleven. Ondanks zijn vreselijk beroerde situatie hebben we ons woensdag wel voor de periodieke controle naar Groningen gesleept. Gelukkig verliep daar alles vlotjes. Voor de zekerheid is er nog een ECG afgenomen en zijn er foto’s gemaakt van longen en neusholtes. Als daar iets op gevonden wordt dan worden we gebeld. Ondertussen had ook Tymen de griep. Alleen Ella huppelde vrolijk door het huis. Tot vannacht, ook zij is geveld. Een huis vol zieken en moeder is nog het minst getroffen, natuurlijk, zij moet de ziekenboeg bemannen. Gerard kwam even helpen en trof een zeer rustig huize Lesscher aan, niks geen spelende, drukke, om aandacht schreeuwende kinderen. Hij spiedde door het keukenraam en zag Ella rustig op schoot hangen op een in slaap gedommelde moeder. Hermen wordt gelukkig al iets beter, die was ook wel zo verschrikkelijk beroerd. Kamiel blijft zorgelijk lang ziek. De rest krabbelt alweer aardig over de griep heen.

‘t Is zo als Gerard zei, je kan het maar beter allemaal in een keer hebben. Anders zit je er weken mee. Zo is het. Maandag kan iedereen weer naar werk, school of creche.

1 Comment »

  1. Ach wat een zielige foto van het gezinnetje op de bank. Beterschap. Gelukkig hebben jullie vorige week kunnen schaatsen. Wij ook. Heerlijk was dat.
    liefs Hester

    Comment by hester — 15 January 2009 @ 23:01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)