rulururu

post “PITJESKAAS” en CHOCOMEL

February 6th, 2008

Filed under: Familie — gerard @ 17:02

“pitjeskaas” noemde Hermen vroeger, toen hij nog hier bij ons hoorde en woonde, komeinekaas. Hij had dat graag op zijn boterham en zijn moeder zorgde ervoor dat dat er was. Echte Chocomel kregen hij en zijn broer en zussen vaak op hun verjaardag, een hele fles. want die is pas echt lekker”

Het valt me op dat ik niet alleen op Hermen’s chemokalender, maar ook in de koelkast kan zien wanneer Hermen komt: er is dan weer komeinekaas voor hem en een pak Chocomel. Dat leidde met enkele anderen in ons gezin tot een discussie over bloed- en aanverwanten en het verschil daartussen. Ik, Gerard, als aanverwant, kom echt niets te kort. Toch liggen voor hem, de bloedverwant, zonder dat hij dat vraagt, deze zaken al drie dagen vooraf klaar.

Koude kant // warme kant ?

We zijn blij dat we hem en Marlies in deze moeilijke tijd elk op onze eigen manier een beetje kunnen helpen en soms verwennen, maar hopen dat we ons daarin zo spoedig mogelijk overbodig maken.

Ria & Gerard

3 Comments »

 1. fam. Lesscher en alle koude aanverwanten,

  1e Mooie foto!!

  2e bofferd van een Hermen, met zo’n moeder!

  3e arme Gerard!! Wat een kou!! *)

  *) Gerard, als je er over wilt praten, dan geef maar een seintje.

  Sterkte allemaal

  wim (en annemarie) de vries

  Comment by annemarie en wim de vries — 7 February 2008 @ 00:02

 2. Echte chocomel krijg je als je het echt verdient, toch?
  (Allemaal, warm of koud)
  Janse

  Comment by Janse en Han — 7 February 2008 @ 21:02

 3. Dag allemaal, in het bijzonder Ria & Gerard,

  Hoe chocomel in de koelkast kan leiden tot een discussie over de warme en de koude kant. Boeiend, want het betekent voor mij dat de mens een onvoorspelbaar associatief gedrag vertoont. Elke gedachte, waarneming, gebeurtenis, boek, enz. roept steeds nieuwe, en bij elke mens geheel andere associaties op.
  Misschien moeten we de cardioloog Pim van Bommel nog eens vragen hoe het precies zit met iemand die een bijna-dood-ervaring heeft (gehad) en deze persoon beschrijft dat hij in een flits zijn heleleven inclusief emoties en gedachten voorbij ziet gaan. In een flits.
  Hermen, misschien kun je toch beter ECHT kaarten i.p.v. voor de pc zitten. Dat levert meer afleiding op door de verplichte interactie. Dan kun je je vader ook op de vingers tikken voor zijn taalfout over die pitjeskaas. Het is komijnekaas.
  Sterkte jullie allen, Hermen houd vol, denk maar aan het goede nieuws van je specialist.
  Hartelijke groeten, ook van mijn An.
  Ad

  Comment by Ad & An van Hertum — 8 February 2008 @ 16:02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)