rulururu

post Neusholtes

February 18th, 2008

Filed under: Ziekte Hermen — hermen @ 22:02

Het gaat ietsje beter, ik slaap weer wat. Nog niet langer dan twee uur achter elkaar, maar in elk geval lig ik niet meer uren tussendoor wakker, van de hoest. Ik moet nog erg veel hoesten, maar niet meer zoveel ‘s nachts.

Afgelopen vrijdag is er, behalve bloed geprikt, een CT scan (de zoveelste dosis Röntgen) van mijn neusholtes genomen. Mijn bloedwaarden bleken niet hoog genoeg om de chemo door te laten gaan, en dat betekent dat ze maandagochtend weer zouden prikken, en dan bepalen of de chemo wordt uitgesteld of niet. Vandaag, maandag, had ik dus een gesprek met de oncologieverpleegkundige, over de uitslag van de CT scan, en er blijkt wel degelijk een ontsteking te zitten, hetgeen reden genoeg is om eerst naar de KNO arts te gaan, en de chemo in elk geval een aantal dagen uit te stellen. Mijn bloedwaarden waren vandaag overigens wel hoog genoeg om de chemo weer te mogen krijgen, en dat kan ik ook wel merken, omdat ik een stuk minder vermoeid ben dan afgelopen vrijdag. Morgen dus naar de KNO arts, maar gelukkig heeft de oncoloog erg sterk aangegeven dat de chemo snel door moet gaan. Verder wordt er nog een longfoto genomen, om te kijken of er ook niets in de longen zit.

Al met al voel ik me een stuk beter dan afgelopen week, maar ben nog wel erg moe, en moet ook nog af en toe erg hoesten, en bovendien heb ik mijn stem nog niet terug.

6 Comments »

 1. Dag Hermen.
  Net even een glimp van jou opgevangen achter de laptop.
  Fijn, dat je toch iets beter bent, en dat je zelf weer een verslagje kon schrijven. Alles blijft erg moeilijk, ook voor de omstanders en voor Marlies, vaak op afstand.
  Heel veel sterkte gewenst. Hopelijk kan de chemo weer snel doorgang vinden (wat een wens eigenlijk, dan voel je je eerst weer zo beroerd als wat).
  groetjes van Annemarie de Vries

  Comment by Annemarie en Wim de Vries — 19 February 2008 @ 11:02

 2. Fijn dat je weer even een paar betere dagen hebt- dat geeft weer moed! Sterkte, jessica

  Comment by jessica — 19 February 2008 @ 12:02

 3. Wat herstel je toch hard, als het even kan.
  Sterk gestel Hermen!
  Janse

  Comment by Janse en Han — 19 February 2008 @ 12:02

 4. Hoi Hermen,

  Blij te horen dat je een kleine verbetering voel. Wij blijven aan je denken en je sterkte wensen.

  Liefs,
  Kim & Stef

  Comment by Kim — 19 February 2008 @ 21:02

 5. Wat fijn om te lezen dat het weer een beetje beter met je gaat. Mijn hemel wat heb je weer een heftige week achter de rug. Voel je je net iets beter moet je alweer voor de volgende kuur. Heel veel sterkte. Ik denk aan je.
  Mariet.

  Comment by Mariet — 19 February 2008 @ 21:02

 6. Hoi lieve Hermen en Marlies, wat fijn om te lezen dat het slapen nu wat beter gaat. Wat moet dat frustrerend zijn, willen slapen, weten dat het goed voor je herstel is, en dan steeds weer wakker worden. Jullie komen zo sterk over, maar als jullie een extra arm om jullie heen nodig hebben, dan komen we die graag brengen! In ieder geval een dikke knuffel via het internet. En Marlies, ik kom graag een keertje op zaterdag of zondag om je mee te helpen, al is het maar het huishouden!

  Veel sterkte en liefs, Bob en Marjan

  Comment by Bob en Marjan — 19 February 2008 @ 21:02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)