rulururu

post Vriendenbezoek

May 7th, 2009

Filed under: Familie — marlies @ 23:05

We zijn alweer een paar dagen terug, de meivakantie ligt alweer achter ons. Hier toch nog even een kort verslagje over onze reis naar Bart (vriend van Hermen). Bart woont met zijn gezin in Varese, Italië. Na de verkeersdrukte rond de meivakantie zijn we rustig op zondag vertrokken, eerst naar Rust, Duitsland. Daar in een hotelletje overnacht. De kinderen vonden het allemaal wat vreemd en nieuw. Het was ook wel een lastig verhaal. Ik had Tymen en Ella verteld dat we op vakantie gingen. ‘Ik had verteld dat we naar 2 kindjes gingen, Maud en Isa. In Italië. Maar eerst gingen we naar Duitsland. Naar een hotel. “Wat is dat?” Morgen gaan we naar Italië, naar Maud en Isa. Ella vond het maar lastig en vroeg al vrij snel (en gedurende de vakantie vaak): “en wanneer gaan we weer naar huis?” Maandag verder gereisd en het weer werd steeds slechter. Maandagmiddag, zonder verkeershinder, komen we in stromende, maar dan ook echt stromende regen aan in Varese. Vol verbazing rijden we door een poort een landgoed op. Wonen ze hier! Al snel blijken ze in “de stallen”  te wonen (mooi verbouwd hoor!). Maar toch, wat een locatie! In eerste instantie kunnen we er weinig van zien, ook de volgende dag blijft het onophoudelijk en keihard regenen. De woendag en donderdag is het weer plots zonnig en warm en verkennen we het landgoed en Varese. Ondertussen genietend van de gastvrijheid van Beer en de kleine Maud. De kleine meid is geen moment bezitterig naar haar speelgoed. Baby Isa lijkt alles goed vinden. En het eten natuurlijk. Waarvoor je hier naar een delicatessenzaak moet, ligt daar in zeer ruime keus gewoon bij de Coop, echt heerlijk eten. ‘s Avonds, als de vijf kindjes slapen, dan kon er eindelijk ook een goed gesprek opgang komen. En we hebben fanatiek Kolonisten van Catan gespeeld.

_dsc0247_48_49_50_51_tonemapped

Telefonisch blijven we op de hoogte van de situatie in Nederland, de operatie van Ria en de bizarre gebeurtenis in Apeldoorn.

Vrijdags vertrekken we weer, helaas was het maar kort. We hadden nog wel meer van deze prachtige streek willen zien. Eerst naar een huisje bij een boerderij in het Odenwald, Duitsland. Dat beviel ook erg goed. Er was prachtig speelgoed voor de kinderen aanwezig en we genoten van de mooie streek. We zaten dicht bij Darmstadt, waar Theo (andere vriend van Hermen) woont en die kwamen ons met zijn familie opzoeken. Voor een fotoverslag van al deze gezellige momenten en de prachtige omgeving, zie hier.

En de drie kindjes, die hebben zich heel erg goed gehouden tijdens al dat reizen!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)