rulururu

post Tweede afspraak met de longarts

November 30th, 2007

Filed under: Ziekte Hermen — hermen @ 23:11

30 november, zes jaar getrouwd met mijn lieve Marlies, ‘s middags om vier uur nog even naar die afspraak met de longarts. Even horen wat dat nu was, die longontsteking of wat dan ook.

Dr. van Veldhuyzen vertelt me dat de er niks gevonden is in de longen, helemaal schoon, maar dat er wel een behoorlijk groot gezwel is te zien tussen de longkwabben in, aan de voorkant, vlak achter mijn borstbeen. Behoorlijk groot in de trant van 7 bij 5 bij 11 cm. Bovendien een kleine ‘vlek’ op de alvleesklier. Mogelijk gecorreleerd, maar niet noodzakelijk. Het gezwel achter het borstbeen is de oorzaak van mijn benauwdheid, en zeer waarschijnlijk ook de oorzaak van de mysterieuze pijnen in mijn schouder. Het kan, volgens de dokter een gezwel aan de thymus, de zwezerik, zijn, of een gezwel aan de lymfeklier aldaar, in welk geval dus de enge termen als Ziekte van Hodgkin en Non-Hodgkins in beeld komen. Zowiezo al, hoor, bij de benaming ‘gezwel’. Maar dat dat toen direct tot me doordrong, nog niet meteen. Verder onderzoek geboden dus, en de assistent had al een hele rits afspraken gemaakt. ook met een internist, om de alvleesklier vlek te bespreken, en vervolgens een PET/CT scan, naar de cardioloog en longfunctieafdeling (voorbereiding op een mogelijke operatie), en de belangrijkste afspraak: een CT-geleide punctie (naaldbiopsie).

Eerste afspraak op 6 december bij de internist (die gaat wat meer over de onderbuik). Niet veel te melden, hij zal moeten afwachten wat de PETscan en de punctie ons gaan vertellen.

1 Comment

  1. Lieve Hermen en Marlies,

    We zijn erg geschrokken van het nieuws van de ziekete van Hermen en leven erg met jullie mee. Dan is het ook wel jammer dat jullie zo ver weg wonen. Maar het is wel fijn dat jullie beide ouders dicht bij hebben. Als ik ook nog kan helpen doe ik het graag.
    We willen jullie morgen heel veel sterkte wensen. Dat zo’n afspraak nou weer zo laat op de dag moet worden gemaakt. Dat zullen zware uren zijn.
    Ik vind het moedig en ook prettig dat jullie deze weblog hebben aangemaakt om goed te weten wat er speelt. Met drie kinderen kun je ook niet uren aan de telefoon zitten om alles elke keer te vertellen. Maar dat wil niet zeggen dat we niet meer bellen hoor.
    Nogmaals veel sterkte en beterschap.

    liefs Mees, Teun, Govert en Hester

    Comment by Hester — 19 December 2007 @ 10:12

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)