rulururu

post Stabiel slecht

February 24th, 2008

Filed under: Familie,Ziekte Hermen — marlies @ 23:02

Stabiel slecht, dat is wat ik veelal zeg als mensen mij vragen hoe het met Hermen gaat. Hermen heeft z’n 5e chemokuur in z’n lichaam. Hij werd vrijwel direct misselijk en is dat nog steeds. Wel weet hij hier goed mee om te gaan, door regelmatig iets te eten voorkomt hij dat het erger wordt. Naast dit onbestendige, weeige en misselijke gevoel zijn dit de “goede dagen”. Hermen slikt na de kuur een paar dagen prednison en dat is een beetje een pepmiddel. Als dit stopt dan slaat de vermoeidheid toe. Dit zouden goede dagen zijn om samen te zijn ware het niet dat Hermen 6 dagen “giftig” is. Hermen heeft afgelopen dagen zelfs weer wat gewerkt. Ook slaapt hij beter en ‘s middags doet hij een dutje. De hoest is ook minder. Vanavond heeft hij samen met z’n ouders bij de buren gegeten, ik hoorde dat het heerlijk was. Hoewel zijn smaak typisch veranderd is, blijft Hermen genieten van eten.

Ondertussen hier in Alteveer, kwam dit weekend tante Titia ons helpen. Behalve gezellig scheelt het mij veel werk en dat brengt heel veel rust. De kinderen zijn ook bijzonder lief. Kamiel krijgt nu naast de borstvoeding ook z’n eerste hapjes en broodkorstjes. Ella helpt hier graag bij.

Ella, zij doet mam graag na en mam laat haar helpen, zoals hier bij het tafeldekken voor de lunch. Ik geef Ella van alles aan en zij legt het braaf op tafel. Zo ook de pitjeskaas maar toen werd het even stil…………………..

Maar lief als ze is, ze deelt alles met Tymen. Tymen peuterde het plastic eraf en zo werd dit stukje kaas helemaal opgegeten.

5 Comments »

 1. Geweldige foto’s!!!

  Comment by Michiel & Linda — 25 February 2008 @ 10:02

 2. Marlies wat ben je een geweldige partner en moeder – Hermen should be so lucky – zet hem op Hermen – pitjeskaas and all
  Justus

  Comment by Justus Krabshuis — 25 February 2008 @ 13:02

 3. Wat een snoepjes. Goed dat je zo veel foto’s maakt van deze gekke dingen. Zo kan Hermen toch meegenieten en wij ook. Ella lijkt dus wat de pitjeskaas betreft op haar vader en Kamiel qua uiterlijk. Wat een lekker kereltje. Leuk he die eerste hapjes?
  Geniet van de mooie momenten en sterkte met de zware.
  Lief dat je tussen alle bedrijven door ook nog aan mijn verjaardag denkt.
  Nogmaals sterkte.
  liefs Hester

  Comment by Hester — 25 February 2008 @ 14:02

 4. Nog een kuur en dan kan je de chemo-kalender van de site halen. Petje af hoor over hoe jullie het allemaal doen.
  Wat een scheetjes. Tymen en Kamiel die zich lekker laat verwennen door hun zusje. Lief zeg. Sterkte deze week.

  Comment by Mariet — 26 February 2008 @ 00:02

 5. Dag Hermen,

  Na al een tijd op de hoogte te zijn van jouw huidige leven, wil ik graag iets van me laten horen. (Misschien dat je niet eens de puf hebt om alle berichten te lezen, ook niet erg, dan wordt er nog aan je gedacht).
  Bij het zien van jouw foto krijg ik veel jeugdherinneringen terug. Een goed gevoel, ik heb me bij jullie altijd erg thuis gevoeld en merk dat ik dat nog steeds heb. Het heeft zoiets vertrouwd, ook al zie je elkaar al heel lang niet meer. Tijd is toch iets heel betrekkelijks. En ook weer niet. Jij hebt een behoorlijk dynamisch leven achter de rug met werk, woonplekken, relaties en kinderen. Iets waar je je altijd min of meer wel bij thuis hebt gevoeld, neem ik aan. Ik heb dat in het Noorden van het land minder. Daarom geeft (de herinnering aan) Zwolle voor mij soms als tussenstation naar mijn wortels, vaak een stevig houvast. Er heerst(e) bij jullie altijd zo’n lekker aards, levendig, speels, wereldse en ondernemende levenssfeer. Ook al voel je je nu zwak en misselijk en ben je met een hele andere kant van het leven bezig, voor mij blijft dat zo. En wordt het zelfs nog grootser nu je ook deze kant van het leven zo doorleeft. Ik leef
  met je mee met alle liefde die ik ook vroeger had.

  Petra Vlutters

  Comment by Petra Vlutters — 26 February 2008 @ 14:02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)