rulururu

post Vuur!!

February 11th, 2010

Filed under: Familie — marlies @ 23:02

Daar is die dan. Na zorgvuldig vergelijkend onderzoek hebben we een inbouwhaard gekocht.  Henk en Gerard bouwen de haard in de schouw, wat nog een hele klus is en in twee dagen is gepiept. Kamiel aanschouwd de gehele dag de klussers, heel interessant! En dan, ‘s avonds kan het vuur aan. Kamiel komt kijken en roept verbaasd uit: “vuur!” Even later hebben Tymen en Kamiel hun stoeltjes voor de haard gezet en zitten ze mooi te kijken naar het vuur. Tot dat ze schrikken van een flink geluid van de kachel, verschrikt komen de kindjes de keuken in rennen. Ik stel ze gerust en zeg: ga papa maar blij maken, de ventilator doet het! Een extra kanaal geeft hete lucht af, evtueel extra aangeblazen door die ventilator, door de muur, naar de trap en overloop. De bovenverdieping, die wat kleine radiatoren heeft, wordt nu ook goed warm.  Vandaag is het mijn taak het vuur brandend te houden. De haard brandt mooi rustig en het vuur laat zich heel goed afstellen, dat zal dus wel lukken. Bovendien, de kinderen roepen vanzelf: “mam! het vuur is bijna weg.

_DSC2298

_DSC2302

_DSC2308

1 Comment »

  1. Zo dat scheelt ruimte zeg. Mooi en gezellig. Volgens mij heeft de vader van Hermen het goed aangepakt: hij kijkt alleen maar toe 😉
    Veel gloedvolle uurtjes gewenst. Komt er nu ook een berevel?

    Comment by Hester — 12 February 2010 @ 00:02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

ruldrurd
--> Entries (RSS) and Comments (RSS)